Харьков посетил Предстоятель Украинской Православной Церкви Митрополит Онуфрий

10.10.2016 14:01   -
Автор:
На подвір'ї Свято-Покровського монатиря – десятки вірян. В очікуванні Мирополита Онуфрія – Предстоятеля Української Православної Церкви. Він приїхав до Харкова на 20-ту річницю духовної семінарії. 
 
Олена вірянка 
 
Почувствовала благословение, когда батюшка благословлял нас крестом. И это благословение дошло до самого сердца. 
 
Після зустрічі з вірянами  Митрополит Київський і всієї України на території Свято-Покровського монастиря взяв участь у відкритті меморіальної дошки Владиці Никодиму. Який за життя і очолював Харківську Духовну Семінарію. 
 
Після в Єпархії була презентована книга зі спогадами про Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима – "Слобожанський архіпастир".  Щоб випустити її у світ, автори збирали розповіді про Владику на всіх континентах. Як результат, в книзі постало більш ніж дев'ять десятків відвертих спогадів про Никодима.
 
Митрополит Онуфрій Предстоятель Української Православної Церкви
 
Мы рады сегодня , что мы имеем возможность получить такую книгу, которая, я думаю, откроет что-то новое, чего я не знаю и не слышал. Потому, что я много слышал от Владыки. Я думаю, что в этой книге многое и написано о Владыке Никодиме, но не все. Он умел зажигать человеческие сердца, даже не общаясь конкретно с человеком. Через СМИ, через другие средства коммуникаций он мог сеять слово Божьей любви.
 
Завершували святкування ювілею відродження духовної семінарії документальним фільмом про храм знань священослужителів та повчальною провомою від Митрополита Київського і всієї України. 
 
Митрополит Онуфрій Предстоятель Української Православної Церкви
 
Нехай ті закони, якими ми керуємося навіть у світському житті, будуть узгодженими з божественними законами. Тоді у нас буде сильна держава. Тоді у нас будуть красиві благородні люди, тоді у нас буде красиве і світле майбутнє.