Харьков – первый город в Украине, где запущен проект Mobile ID

10.11.2018 12:45   -
Автор:
Харків став першим і єдиним містом в Україні де наразі реалізується проект "Smart Сity" партнерстві з компанією «Vodafone». Після підписання меморандуму між Харківським міським головою Геннадієм Кернесом та компанією мобільного зв'язку, "Офіс реформ Харкова" почав впроваджувати більше трьох десятків пріоритетних проектів у різних сферах життєдіяльності міста. Портал Харківянина, Бюджет участі, в якій взяли участь більше трьохсот іноваційних проектів, що претендують на фінансування з міського бюджету. Обирали найкращі з них, як експерти, так і самі харків"яни. Всі напрацбвання і проекти, що наразі реалізуються місто представило на загальноукраїнському форумі Kyiv Smart City. Де міжнародні експертів надали Харкову звання – найінноваційніше місто в Україні. 
 
Наразі у місті починають запроваджувати технологію Mobile ID, яка наразі функціонує тільки в Першій Столиці. Mobile ID або мобільний паспорт – це сучасний спосіб ідентифікації особистості за допомогою смартфону. Сім-карта стає посвідченням для отримання адміністративних послуг. Однією з головних переваг інноваційної технології, впевнені фахівці, є абсолютна безпека особистих даних. 
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації Харківської міської ради 
 
Мы планируем пропагандировать развитие этих сервисов повсеместно, что бы они внедрялись во всех государственных структурах, что бы они появлялись во всех коммунальных проектах такие как портал электронного сервиса города Харькова, портал Харьковчанина, сайт городского совета, другие муниципальные ресурсы.
 
Також, додає Олег Дробот, наразі за допомогою мобільного паспорту на Порталі електронних сервісів міста можна замовити довідку про склад сімї, про реєстрацію міста проживання, та навіть технічний паспорт у КП "БТІ". І все це можна зробити у кілька кліків за пару хвилин. Це значно економить час і дозволить не стояти в чергах та робити все виключно в електронному режимі. Надалі список послуг планують значно розширити. Наразі проект Mobile ID працює тільки у Харкові. 
 
Сергій Скрипніков заступник генерального директора «Vodafone Україна» 
 
Мы готовы предоставлять эту услугу на всей территории, всем городам. Должен быть спрос и должны быть адаптированы сервисы в первую очередь в городе. В городе Харькове на сегодня есть спрос, есть предложение городской власти, как портал электронных сервисов – где это можно реализовать. Если такие площадки будут на территории других городов, мы сможем это все реализовать. Я надеюсь коллеги из Харькова вот этой презентацией дали такой мощный толчок остальным городам Украины в развитии электронных сервисов.
 
Персональні данні цифрового паспорту повністю захищенні на всіх рівнях, переконують представники мобільного оператора. Також за бажанням при переході на таку послугу можна буде як залишити старий номер так і поміняти його на новий. Також представники "Офісу реформ Харкова" продовжують розширювати та вдосконалювати роботу, аби знову і знову підтверджувати, що Харків розумне та інноваційне місто – Smart Сity  
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації Харківської міської ради
 
Этот путь, он не является быстрым, он является, конечно же, долгим. Он очень скрупулезный, он очень трудозатратный и очень важно что бы этот путь шёл по определенной стратегии. Именно начало такой стратегии мы сегодня и заложили. Именно такую стратегию Харьковский городской совет и планирует разрабатывать. Так же городской совет планирует вовлекать в этот процесс бизнес, граждан, своих горожан, планирует обмениваться опытом с другими городами, городами Украины, городами Европы, городами мира, которые уже внедряли, либо собираются внедрять "Smart Сity". Сегодня очень важно не конкурировать между городами, а пропагандировать принцип "Вместе к лучшему".
 
Тож головне гасло міста together for better – разом до кращого, в котре доводить, що  Харків готовий і надалі підтверджувати своє звання – іноваційної столиці України.