Харьков отмечает День Соборности

22.01.2018 16:05   -
Автор:
У Харкові урочисті заходи на честь дев’яносто дев’ятої річніці Дня Соборності України. На честь цього  жителі міста зібрались аби покласти квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув за незалежність держави.
 
Марія та Катерина студентки
 
– Огромное значение имеет праздник как и для нас, так и для всей страны, для нашей Украины. 
– Наша страна она проходила очень много трудностей и именно этот Акт Злуки и День Соборности – это очень большой праздник для нашей страны 
 
Назар Божинський  харківський бандурист та козацький сотник
 
Багато років намагалися якось зібратися разом Лівобережна Україна, Правобережна Україна, весь час були війни, знищували майже все населення то там, то там. Дуже важко було нарешті якось з’єднатися і тільки уже 1919 році вдалось об’єднатись в один сказати б гурт, і тому приємно, бо якось здавна всі свої ніби, а так нарешті вдалось з’єднатись і з того часу вже фактично ми всі разом і приємно, бо між собою можемо приїхати туди сюди – це наше головне.
 
Також у церемонії взяли участь духовенство, воїни АТО, дипломатичні установи, громадські огранізації, керівники органів місцевого самоврядування та представники обласної та міської рад.
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови
 
Ми всі розуміємо, як сьогодні важливо в Україні бути єдиними, бути єдиною сім’єю, бути єдиним суспільством, бути єдиною державою. Сторіччя в наступному році, дуже хотілось, щоб разом із сторіччям соборності ми відпразнували і єдність України в повному розумінні цього слова.
 
Також сьогодні  відзначається 100 років прийняття  IV Універсалу Української Центральної Ради, яким було проголошено незалежність УНР.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
А ми сьогодні, як і 100 років тому, кажемо, що Україна є неподільною соборною та єдиною і саме у ці дні особливо відчуваєш єдність українського народу, взаємопідтримку, коли розумієш, що саме єдність нас укріпляє, і саме єдність робить нас ще міцнішими, і саме в єдності наша сила. Всі ми разом  від сходу до заходу, від півдня до півночі єднаємося і вшановуємо всіх тих, хто боровся за незалежність нашої держави, яку ми отримуємо і яку ми маємо сьогодні. Хочу усіх земляків поздоровити із сьогоднішнім святом. Побажати здоров’я, щастя, наснаги віри і єдності, тому що єднання – це наше все. Єднання – це запорука миру.