Харьков – лучший инновационный город Украины по версии Kyiv Smart City Forum

03.11.2018 14:23   -
Автор:
Форум Kyiv Smart City. Церемонія нагородження міст-лідерів, знавців своєї справи. Шість номінацій: краща транспортна модель міста, найбільш комфортне місто для життя, місто стартапів, екологічне і енергоефективне місто, найкраще іноваційне місто та спеціальна категорія – відкрите місто 2018. Харків серед кращих міст України, а у своїй справі – найкращий. 
 
Цього року форум став єдиною комунікаційною платформою для півтори тисячі учасників. Серед них — керівники місцевого самоврядування, дипломати, міжнародніы експерти та громадські організації. Представники українських міст розповідали про свій досвід у впровадженні сучасних технологій задля розвитку безпечного та комфортного простору мегаполісів. 
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації Харківської міської ради,  координатор "Офісу реформ Харкова"
 
Команда "Офиса реформ" при Харьковском городском голове сегодня так же на форуме презентовала  реализацию проектов, которые реализовуются на базе городского совета. Озвучили планы по построению смарт-сити в городе Харькове, была очень живая дискуссия и мы очень рады тому что, наши коллеги – из других городов оценили Харьков, как самый инновационный город по версии Kyiv Smart City Forum. Мы получили соответствующую награду. Для нас это огромный стимул развивать дальше эти проекты и строить полноценный смарт-сити.
 
Так, визначилися експерти, за останні роки Харків зробив величезний крок у розвитку смарт-технологій. Та все ж головний секрет успіху Першої Столиці -  злагоджена робота команди фахівців 
 
Віталій Кличко Київський міський голова 
 
Нам є чому повчитись. В Харкові є інновації, технології, що стосуються сервісів, які надаються в Харкові – це є прикладом. Найсучасніші центри отримання сервісних послуг і в цьому напрямку ми доганяємо, доганяємо. З мером Харкова я спілкуюсь на цю тему – ми беремо найкращі приклади, реалізовуємо ці приклади в нашому місті і дуже вдячні за співпрацю.
 
У ході форуму експерти тематики smart city з різних куточків України презентували технології та онлайн-майданчики, завдяки яким розвиваються розумні міста сьогодні.
 
Віталій Кличко Київський міський голова 
 
Дякуємо за відкритість іншим містам і наше завдання – ми не можемо зробити таким простором місто Київ комфортного проживання. Ми повинні зробити нашу всю країну більш сучасною, модернізованою, розумною – це мета нашого смарт-форуму, в якому беруть участь багато представників різних міст України.
 
Напрацювання та вправадженні проекти Харкова зацікавили як українських так і міжнародних експертів. Результати, що демонструє Перша столиця говорять, що девіз міста – together for better. Разом до кращого, працює у Харкові – на відмінно. 
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації Харківської міської ради,  координатор "Офісу реформ Харкова"
 
Мы породили по сути идею – идею объединятся, не конкурировать, не конкурировать друг с другом, а именно объединятся в плане достижения цели в реализации современных, умных проектов, как раз за счет плотной коммуникации, обмена опытом и исключения негативных последствий.
 
Для харківської команди, впевнений директор Департаменту реєстрації, форуми такого рівня дають можливість не тільки спілкуватись з колегами з різних міст України та обмінюватись досвідом, а і налагоджувати нові міжнародні зв"язки. Бо зупинятися на досягнутому у Першій столиці не збираються.  
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації Харківської міської ради,  координатор "Офісу реформ Харкова"
 
Харьков был неоднократно отмечен такими авторитетными изданиями как Financial Times. Харьков – город, который является обладателем сегодня полным набором приза Совета Европы. Мы говорили сегодня так же о генеральном сотрудничестве с компанией Vodafone, по строительству смарт-сити. Хотел напомнить о том, что Геннадий Кернес Харьковский городской голова подписал  соответствующий меморандум с компанией Vodafone. Мы сегодня говорили о развитии электронного управления в городе Харькове, а таких проектах, как портал электронных сервисов, портал Харьковчанина, бюджет участия, который так же активно внедрялся в этом году и о многих других проектах которые реализовываются на территории города.
 
Цьогоріч у Першій столиці реалізовується програма "Бюджет участі", в якій взяли участь більше трьохсот іноваційних проектів, що претендують на фінансування з міського бюджету. Обирати найкращі з них будуть, як експерти, так і самі харків"яни. Тож Харків готовий і надалі підтверджувати своє звання – іноваційної столиці України.