Харьков – лучший город Украины

18.07.2018 17:35   -
Автор:
Для одних літо це час довгоочікуваної відпустки. Але не для комунальників Харкова. Ці гарячи місяци вони використовують для проведення різнопланових ремонтів. Житловий фонд. Понад 1 100 під'їздів у планах відновлення на цей рік. За даними профільних КП, роботи на майже 600 вже завершені. В роботі – ще 361. Що стосується відновлення вхідних груп то цифри такі. Більше 1 000 у плані, на 400 об'єктах роботи фінішували, на 200 ведуться.
 
Велечезний пласт робіт у харківських комунальників пов'язаний з ремонтами покрівель. Так провести оновлення жорсткої покрівлі на цей рік заплановано на 62 будинках, загальна площа робіт складає понад 32 тисяч метрів квадратних. Роботи завершені на 41 багатоповерхівці. Щодо відновлення м'яких покрівель, то тут в план з капремонту увійшов 51 будинок. Це близко 40 тисяч квадратних метрів нового та якісного покриття. Вже за даними комунальників оновлена 41 жорстка покрівля та 35 м'яких. Ремонт даху включає в себе повний демонтаж старого покриття, нова стяжка, ремонт оголовків, парапетів та вкладання 2 шарів евроруберойду.
 
Відновлюють комунальники і внутрішньобудинкові мережі. Як КП "Харківводоканал" так і КП "ХТМ". Цифри йдуть на тисячі погонних метрів нових труб та кілометри тепломагістралей. Мережі вже майже готові до нового опалювального сезону. Роботи не зупиняються. Як і у двірників та озеленювачів. У кожному районі ведеться комплесний благоустрій. На прибудинкових територіях створюють квітники, висаджують нові дерева, встановлюють елементи декору, облаштовують місця для дозвілля містян. 150 дитячих сучасних майданчиків для наймолодших та 50 для занять спортом цього року встановлять у дворах Харкова.
 
Не покладаючі рук працюють і міські шляховики. У 2018 році вже виконані роботи з капітального ремонту внутрішньобудинкових доріг та тротуарів на 66 об'єктах, на 90 – ведуться. Йде і поточний ремонт. На 23 об'єктах роботи фінішували, на 3-х в процесі. Триває реконструкція вулиці Клочківської, по проспекту Московському, на вулицях Харківських Дивізій, Новгородській, Культури, Наталі Ужвій, проспектах Тракторобудівників та Льва Ландау, на Купецькому мості та Льговському шляхопроводі. 
 
Великі роботи з реконструкції тривають у саду Шевченка та на "Каскаді". Десятки будівельних бригад працюють у майже цілодобовому режимі аби на День міста, 23 серпня, здивувати харків"ян результатом робіт. Триває і реконструкція міського зоопарку. Для тварин облаштують великі території, не буде кліток, городяни зможуть побачити звірів в їхньому ареалі проживання. 
 
Плани робіт та реконструкцій постійно збільшуються, міська влада бере в роботу нові обєкти, прислуховуючись до побажань харків"ян. Головна мета створити комфортні умови для проживання та зробити Харків одним з найкращих европейських міст.