Харьков. Итоги недели

05.05.2012 15:30   -
Автор:

30 квітня

У понеділок назвали адреси, де у Харкові облаштують додаткові п”ять парковок у понад тисячу місць.
Одну з таких автостоянок відкриють поряд з розворотним трамвайним колом на Одеській. Стосовно головної євромагістралі проспекту Гагаріна усі ремонтні роботи там мають закінчити не пізніше ніж за три тижні.

Олександр Кривцов, перший заступник Харківського міського голови:

-Вообще у нас такие планы, чтобы до 20 мая все строительные работы были завершены, не только здесь, но и на тех улицах, которые примыкают к стадиону

Того ж дня став відомий розклад руху транспорту у дні чемпіонату Євро-2012. Так, від площі Свободи до Конституції, від Московського проспекту через вулицю Вернадського до проспекту Гагаріна та від Металісту до аеропорту рух для машин буде закритий.

Сергій Дульфан, директор Департаменту транспорту та зв'язку:

-В те же три дня, когда будут проводиться матчи, две станции метрополитена: станция метро Метростроителей и станция метростроителей им. Ващенка в день игр будут закрыты.

Всі інші станції метрополітену працюватимуть цілодобово. Як і маршрутні таксі, автобуси та міський електричний транспорт.

1 травня

У вівторок народний депутат Валерій Писаренко повідомив, що направив звернення до віце-прем*єр-міністра Сергія Тигіпка з метою переглянути методику нарахування пенсій. У документі зазначено- зараз виключені усі доплати до пенсій та відсутня система індексації цих виплат.

Валерій Писаренко , народний депутат України:

-Идут неоднократное обращение жителей Харькова. И я отреагировал на них. Тем самым перенаправив по месту, где должно быть принято решение. Я попросил, чтобы Кабмин расмотрел соответветствующие жалобы и принял решение: если есть какая-то неточность или нечестность в начислении пенсии – они должны немедленно, незамедлительно принять соответствующее решение

Дві тисячі харківських дахів планують відремонтувати комунальники у поточному році. Щомісяця перший муніципальний покрівельний завод може випускати близько ста тисяч квадратних метрів спеціального захисного полотна.

Костянтин Боженко, начальник виробництва КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство»:

-Такой материал на крыше при отсутствии механических повреждений каких-либо, послужит не менее 20 лет, 50 – смело.

2 травня

У середу у місті запрацювали фонтани. Усього їх у Харкові дев”ятнадцять. Водограї налаштували і очистили після зими, але купатись у чашах все одно не радять комунальники та медики. Адже відпочинок у парках та скверах має бути цивілізованим.

Вікторія, медик
:

-Нравится за красоту, свежесть, дизайн, модерн. Нам нравятся фонтаны. Вы видите мы здесь отдыхаем

3 травня

У четвер харків”янам роз”яснили кому зроблять перерахунок тарифу за вивезення побутових відходів. Це стосується пенсіонерів, самотніх людей, громадян, які не проживають за адресою реєстрації, і тих, кому ця послуга взагалі надана не була.

Роман Нехорошков, директор Департаменту житлового господарства:

-Основным документом для перерасчета является акт-претензия за неуказанную услугу. Под неуказанной услугой мы понимаем то, что поскольку вывоз мусора у нас твердо-бытовых отходов осуществляется ежедневно, то в случае если нет ежедневного вывоза, то предьявитель имеет право составить акт-претензию.

4 травня

У п”ятницю у Харкові відкрили меморіальну дошку двом Героям Радянського Союзу. Військові льотчики Іван Пятихін та Олександр Толмачов – колишні учні 41 школи. Там і розташували пам*ятний знак.

Анатолій Денисенко , депутат Харківської міської ради:

-Эта школа, стені которой пропитаны знанием, пропитаны героизмом, не каждая школа воспитала двух героев советского союза, я хочу дети обратиться к вам и попросить вас очень ответственно отнестись к обучению в этой школе и вырасти настоящими людьми.

Реконструкція у парку Горького іде повним ходом. Вже виразно вимальовується ретро-зона для відпочинку літніх людей. У парку встановлять унікальні французькі каруселі, американські гірки, величезне колесо огляду, башту падіння, тощо. Покататись і відпочити в нових умовах перші відвідувачі зможуть на початку літа.

Андрій Шаптала , фінансовий директор КП “Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького”:

-Главной целью было, чтобы парк был удобным и комфортным для всех, от мало до велика.