Харьков и Япония: новые грани партнерства

09.02.2015 14:15   -
Автор:

Перша зустріч – в мерії. В центрі уваги посла Японії економічний стан Першої столиці та політичний клімат.

Ігор Терехов заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста

Нам удалось стабилизировать ту ситуацию, которая развивалась и могла быть такой, как в Донецке и Луганске. Это заслуга прежде всего городской власти и мера Харькова.

Не зважаючи на ситуацію в країні, в місті продовжуватимуть розвивати різні напрямки – від сфери ЖКГ до будівництва метрополітену, зазначив віце-мер. Японія готова інвестувати та розвивати бізнес-зв"язки між японськими та харківськими підприємцями.

Шигекі Сумі Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні

Між Україною та Японією в минулий четвер була підписана угода про захист інвестицій. Ми хочемо дізнатися, чи можна інвестувати до Харкова. Україна має свої переваги щодо залучення інвестицій. В першу чергу це висококваліфіковані спеціалісти. І ми будемо дивитися, що цікаво місцевим бізнесменам, які умови, які переваги можуть бути надані на місцевому рівні.

Та вже зараз Японія вклала майже один мільйон доларів в біоекологічний проект на Харківщині. Це котельня в Дергачах, яка працює не на газу, а на брикетах. Там використано японське обладнання, зазначив Надзвичаний та Повноважний Посол Японії. Завтра він візьме участь в її відкритті.