Харьков и Евро-2012. Готовность номер один

11.04.2012 18:41   -
Автор:

Олександр Нечипоренко,  директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу:

-Во-первых, не будет занятий в это время. Во-вторых, эти мощности делались со времён была Академия Говорова. Внутри подвалов были мощные установки, которые потребляли много электроэнергии.

Готуються у місті не лише до облаштування фан-зони. А й до величезного голландського оранж-кемпінгу, що разіб`ють на Салтівських пісках. Там вже розпочали перші будівельні роботи, каже Олександр Нечипоренко. А саме облаштовують санітарну зону. За два тижні роботу приїде перевірити прем`єр-міністр з Нідерландів. Та у нього буде ще й  культурна місія. Двадцять другого квітня він відкриватиме «Дні Голландської культури у Харкові». Кіно-вечори, концерти та навіть квіткове-шоу.Запланована насичена програма, каже Нечипоренко. Але родзинкою події стануть футбольні змагання для малечі.

Олександр Нечипоренко,  директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу:

-Будет футбольный турнир «Панна Украина», который будут проводить на площади. И презентация возможности учиться играть в футбол в голлансдких школах специально для детей для интернатов, для спортивных школ.

Допомагатимуть в усіх заходах напередодні Євро-2012 та під час євро-чемпіонату волонтери. Для них вже готують єдину форму, кажуть у профільному Департаменті. Вона складатиметься з п`яти предметів, буде зеленого кольору із гербом міста.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия