Харьков готовится к весенним праздникам

14.04.2020 13:59   -
Автор:
Вся планета, Україна і, зокрема, Харків та його мешканці перебувають в умовах суворого карантину через ситуацію з пандемією. У зв'язку з коронавірусом зачинене все: від закладів освіти до магазинів. Працюють виключно екстрені служби та служби, які відповідають за життєдіяльність міст. Поки на вулицях Харкова мінімум людей та транспорту для харківських комунальників ідеальна пора для проведення робіт. Сквер Перемоги, що в районі Дзеркального струменю та храму Жінок Мироносиць – одна з локацій, де зараз триває друга черга реконструкції. Минулоріч тут встигли  виконати значний обсяг робіт. Наразі вже оздоблюють гранітом пішохідну зону біля одного з головних символів Харкова.   
 
Олексій Богач Департаменту комунального господарства
 
Чаша фонтана, сама струя, сам символ, сама ротонда – все это было фактически возведено заново. Остался только металлический шпиль – мы его реставрировали. Все остальное было заменено и построено заново.  В этом году заканчиваем, как только нам позволила погода, замену покрытия на гранит в пешеходной зоне – зоне остановки общественного транспорта и рассчитываем в кратчайшие сроки закончить эти работы.
 
Тим часом Харків день за днем поступово занурюється у весняну атмосферу. На майданчику біля Харківського оперного театру, запрацювали вже перші фонтани. 
 
Олексій Богач Департаменту комунального господарства
 
Фонтан является гидротехническим сооружением. Его нужно правильно законсервировать, его нужно правильно эксплуатировать, его нужно правильно запустить в работу. Что, собственно, было и выполнено. Фонтаны заработали с вчерашнего дня. Безусловно все городские фонтаны будут запущены до майских праздников. 
 
Загалом у місті – 16 водограїв з велетенським озером в Саду Шевченка. Кожен з водних об'єктів оздоблений світловою ілюмінацією. Після запуску всі водограї працюватимуть більш ніж півроку – до перших морозів.