Харьков готов к новогодним и рождественским праздникам – ГУ ГСЧС в Харьковской области

24.12.2019 15:28   -
Автор:
Анатолій Трояник заступник Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації у Харківській області 
 
На передодні святкування новорічних свят та різдвяних, на цей період, Харківський гарнізон переходить на посилений режим чергування. Керівництвом визначенні оперативні групи, відповідальні особи, які будуть чергувати у вихідні дні.
 
Харківської міською радою було видано розпорядження щодо організації заходів під час новорічних та різдвяних свят. Усього буде задіяно 153 об’єкти для проведення заходів. На кожній з точок будуть чергувати фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій, для своєчасного та оперативного реагування. Вся техніка знаходиться у постійній бойовій готовності.
 
Сергій Колосовський начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям у Харківській області 
 
На сьогоднішній день всі об’єкти перевірені, якщо не перевірені, до проведення заходів будуть перевірені. Інструктажі з особовим складом, з персоналом поведені були, також відпрацювання планів евакуації – все це зроблено.
 
Як заначають в управлінні ДСНС, принциповим є питання проінформаванності харків'ян. Від чіткості дій залежить 99 відсотків спасіння у разі пожежі. Важливо, донести та виробити автоматизм у знаннях та діях харків"ян, особливо у місцях великого скупчення людей.
 
Сергій Колосовський начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям у Харківській області 
 
Перше завдання – це професійна дія персоналу по евакуації людей, також, якщо учні, це касається шкіл тих чи інших об’єктів, де знаходяться постійно. Університетах, якщо студенти або учні будуть знати, що їм робити в тій чи іншій ситуації, і куди бігти, вліво, вправо, на ту сходину, як евакуюватися. Від цього залежить і швидкість, і чіткість.
 
Харківськими рятувальниками було проведено повну ревізію всіх сил та засобів, які будуть залучатися у святкові дні. Всі вони готові для того, щоб оперативно надати допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації, підсумували в управлінні ДСНС.
 
Сергій Колосовський начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям у Харківській області 
 
Ми маємо впевненість,що всі заходи пройдуть безпечно.