Харков 18 червня: ситуація у місті та регіоні (вiдео)

18.06.2022 16:10   -
 Ситуація у місті та регіоні  18.06.2022 (вiдео)

Харків продовжують обстрілювати. Під ударами житлові будинки і інфраструктурні обєкти мегаполісу, зафіксовані руйнування і в селах Харківщини. Повідомляють “Харьковские известия”.

За повідомленням рятувальників, цієї доби 6 пожеж сталися через ворожі обстріли – в місті, а також в Харківському районі, Богодухівському та Лозівському. Постраждали житлові будинки, господарчі споруди. Людських жертв немає.

Серед найбільших пожеж, спричинених обстрілами, пожежа, що трапилась увечері 17 червня в житловому 16-ти поверховому будинку в Київському районі міста. Горіли балкони на 11-му, 12-му та 13-му поверхах на площі 10 м.кв. Для ліквідації пожежі було задіяно 2 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу. Силами ДСНС вогонь вдалось ліквідувати за дві години. Вогнеборці запобігли розповсюдженню полум’я на інші квартири будинку. За попередніми даними жертв та постраждалих немає, – ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Вніч на 18 ворог вперше за час війни наніс удар по селу Фартушне Золочівської громади.

ВІКТОР КОВАЛЕНКО, ГОЛОВА ЗОЛОЧІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

российская ракета попала в сельхозпредприятие. Имеются разрушения и повреждения.
Погибших или раненых нет.

Щодо лінії фронту, то За інформацією генштабу,
ЗСУ примусили ворога залишити Дмитрівку Ізюмського району.

ГЕНШТАБ ЗСУ

На Харьковском направлении враг пытается не допустить выхода Сил обороны на государственную границу Украины и в тыл российской группировки войск, действующей на Славянском направлении. С целью восстановления маршрутов поставки через железнодорожные путепроводы планирует прокладку дополнительных железнодорожных ветвей. Российские оккупанты обстреляли гражданскую инфраструктуру в районах населенных пунктов Казачья Лопань, Петровка, Коробочкино и Пришиб.
А за повідомленням Арестовича, на півночі Харківської області російські війська досягли максимуму своїх можливостей і

ОЛЕКСІЙ АРЕСТОВИЧ, РАДНИК ГОЛОВИ ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА

Общее ощущение, что они подвыдохлись и теперь ищут не куда наступать, а места послабее в обороне, куда можно воткнуться.

Тож, як повідомляє влада: Українське військо міцно тримає оборону і завдає ворогові втрат.