“Харківводоканал” ремонтує пошкоджену трубу на глибині 6 метрів у водонасиченому грунті

29.10.2020 12:16   -
Автор:
У Київському районі по вулиці Тахіаташській, 9  завершується плановий комплекс аварійно-відновлювальниих робіт мережі господарсько-побутової каналізації. Працівники «Харківводоканалу» лагодять трубу діаметром 200 мм на глибині 6 метрів.
 
Ігор Вороненко заступник директора комлексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал»
 
Из-за длительного срока эксплуатации, а введена она в эксплуатацию в 1961 году, произошло разрушение данного участка. Данная сеть отводит стоки от куста близлежащих домов и объектов социальной инфраструктуры. Работы затрудняются глубиной заложения сети, гидрологическими условиями – это водонасыщенные грунты.
 
Через це і ускладнюється процес ремонту. По-перше, щоб дістатися пошкодженої ділянки треба було спорудити спеціальне укріплення, відкачати воду, пояснюють фахівці. 
 
В’ячеслав Язиков начальник дільниці з ремонту мереж каналізації Комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал»
 
В результате этого для обеспечения безопасности работ, мы применяем металло-деревянные крепления с устройством и установкой водопонижения. Отработали грунт на глубину полтора-два метра, установили, зав’язали двутавры, металлический каркас разварили, потом зашили доской. И  в течение недели происходит один ярус. Потому что много ручной работы. После того, как мы добрались до нашего трубопровода, выполняется прочистка сети. 
 
Після усунення пошкодження на такій глибині – а це більше 6-ти метрів, акцентують спеціалісти, таким же чином в зворотному порядку проводиться складний демонтаж укріплення. Це теж забирає багато часу і потребує людських рук. Щодня на об’єкті працюють близько 7-8 одиниць техніки та 2-3 ремонтні бригади. Триватиме заключний етап ще приблизно декілька тижнів. У "Харківводоканалі" також зазаначили, що для запобігання аварійних ситуацій в місті, підприємство приділяє багато уваги заміні і ремонту трубопровідних мереж.
 
Ігор Вороненко заступник директора Комлексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал»
 
В этом году уже переложено три. Хотя в прошлом было 2,8. И работы еще продолжаются.
 
Комунальним підприємством "Харківводоканал" цього року також було прочищено 709 км мереж і відремонтовано 602 колодця.