Харківський притулок для тварин – взірець наслідування

19.03.2013 17:20   -
Автор:

Харківський центр поводження з тваринами – цілий комплекс з новітнім обладнанням та висококласними фахівцями, діляться враженнями комунальники з Нікополя. Це не тільки притулок, розрахований на утримання вісімдесяти котів та шестиста собак, а і ветеринарна клініка. Олег Омелянчук каже приємно вражений від побаченого. Вважає  установи подібні харківському центру мають бути у кожному місті, в тому числі, і у їх рідному Нікополі, де останнім часом загострилася ситуація із здичавілими тваринами.

Олег Омелянчук директор комунального підприємства м. Нікополя

-Люди жалуются: возле магазина покусали – обратились в больницу, напали, порвали сумку- так же люди обратились. Случаев за прошлый год наверное было штук сорок пятдесят укусов. Мы приехали в Харьков, чтобы перенять опыт: как у вас хорошо организован приют для бездомных животных. В городе Никополе так же земля уже отведена. Земли выделили пять гектар, строительство уже началось, строим за местный бюджет.

Так само починалась історія і Харківського центру поводження з тваринами. Директор Юлія Шаповал згадує, за місцевий бюджет збудували заклад, укомплектували обладнанням вет-клініку. Зараз центр став більш самостійним: тварин тут утримують вже за власний рахунок.

Юлія Шаповалова директор КП «Центр поводження з тваринами»

-Я предлагаю по такому пути идти другим городам: вложить какие-то определенные средства в развитие материальной базы предприятия, чтобы это предприятие затем меньше нагрузки давало на бюджет города. Мы имеем возможность очень низкую цену дать людям, потому что городской бюджет оплачивает коммунальные платежи и частично зарплаты наших работников. Поэтому мы имеем возможность дать самые низкие цены на вет-услуги в городе Харькове.

На отримані гроші від послуг, центр купує нове обладнання, корма та медикаменти для тварин. Така система вже працює і приносить результати. Нікопольські колеги мотають на вус. Що до професійних порад та прикладів від харків’ян, то вони їх отримали у повному обсязі.

Олег Омелянчук директор комунального підприємства м. Нікополя

-Интересная медицинская часть, что не мало важно, о ветеренарных мероприятиях нам рассказали врачи: что и как обходяться с ними. В принципе все нам понравилось, хорошо, молодцы.

Проте досвід – це не лише довгі бесіди з колегами, а і щоденна клопітка праця, кажуть харків'яни.

Юлія Шаповалова директор КП «Центр поводження з тваринами»

-Я могу сказать точно, что персонал приюта каждый день самоотверженно работает. День начинается с уборки, дезинфекции, кормешки, лечения профелактического, операций. Каждый день, я считаю, что они совершают подвиг.

Як зазначила Юлія Шаповалова, делегації з інших міст відвідують притулок досить часто. На днях заклад чекає на колег із Дніпропетровська.

Наталія Сіромаха