Харківські заклади освіти очікує нова хвиля відродження

17.09.2020 13:34   -
Автор:
В Харкові стартувала серія зустрічей з батьківськими комітетами шкіл та дитячих садочків, щоб, по-перше, муніципалітет виокремив найвагоміші потреби, а вже згодом зміг вибудувати чіткий план розвитку сфери освіти на наступний 2021 рік. Розпочали з Шевченківського району. Все це у форматі живого діалогу і вільного мікрофону. Батьки зі зверненнями, місто все нотує, аби внести до списків.  
 
Окрім заміни вікон, впорядкування вбиралень, благоустрою територій шкіл та дитсадків, батьки звертають увагу міста та району на оновлення матеріальної бази та приведення до ладу спортивної інфраструктури освітніх закладів. 
 
Володимир Котковський голова адміністрації Шевченківського району  
 
У нас есть поручение Харьковского городского головы Геннадия Кернеса, чтобы при формировании планов работ города на новый 2021 год по всем дошкольным учреждениям, предусматривали работы, о которых вы сказали. В частности: это обновление детских площадок, это замена асфальтобетонного покрытия и работы, связанные со всей территории, которая находится внутри детского дошкольного комплекса.
 
Щодо шкіл, то робота з їх оновлення теж буде одним із головних пунктів відображена в програмі розвитку на наступний рік. У профільному департаменті зазначають, такого роду зустрічі, ідеальна модель для роботи. Оскільки, хто як не батьки знають, що потрібно для комфортного навчання школярів та дошкільнят.
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти 
 
Родители – заказчики образовательных услуг. И поэтому мы, планируя работу учебных учреждений на новый календарный год, прежде всего должны спрашивать у родителей, что нужно, чтобы успешно развивался детский сад, школа или внешкольное учреждение. И мы стараемся максимально приблизить работы, планируем к тому, что нам поручают родители. На сегодняшний день нам не стыдно смотреть в глаза  нашим родителям. Потому, что все, что они поручали нам сделать в учебных учреждениях – все выполнено. Сегодня мы получили новые задачи , теперь  будем проводить обследования, планировать работу, планировать бюджет на 2021 год и снова выполнять работы. 
 
Подібного формату зустрічі у Харкові проводять протягом чотирьох років. І їх результативність, зауважують в профільному департаменті, є дуже високою.