Харківські водії нехтують правилами дорожнього руху

08.11.2012 20:41   -
Автор:

Першим снігом харківські дороги, за прогнозами синоптиків, вкриються за десять днів. Водієві Геннадію тоді доведеться  не солодко, його автобус й досі неперевзутий, на літній гумі. Однак, чоловік запевняє, на його автопідприємстві про це вже дбають. І в безпеці пасажири будуть і з приходом зими.  

Геннадій водій автобусу

-Соответственно графика меняем резину, тосол, утепляемся.

А от Віктору хвилюватися з приводу зими нема чого. Автобус, на якому він возить людей – до холодів і негоди готовий.
 
Віктор водій автобусу

-Нигде не сквозит, нигде не дует, печка работает резина у нас меняется по методу износа. Пришло время поменяли резину. Ставится всесезонная резина, отдельно резину зимнюю никто не покупает.

Про нагальність і необхідність підготовки громадського транспорту до зими сьогодні мова йшла на засіданні з безпеки дорожнього руху. Чиновники з державтоінспекторами закликали перевізників – не зволікати з переоснащенням транспорту і головне не економити на ньому. Бо дорога того не пробачить.

Євген Федорчук начальник транспортної інспекції м. Харкова

-Есть недостатки, их выявляем, заставляем приводить все в соответствие. Но я думаю в ближайшие дни мы закончим с этим борьбу и приведем все в соответствие.

Якщо ж хтось з автоперевізників проігнорує техніку безпеки і не підготує пасажирський транспорт до зими – працювати у сфері автоперевезень у Харкові не буде, кажуть в Департаменті транспорту. Такі підприємства негайно позбавлятимуть ліцензії.

Олена Мітясова, Ярослав Кононенко, Харьковские Известия