Харківські школярі перейдуть на дистанційну та змішану форми навчання

30.10.2020 14:43   -
Автор:
Після канікул харківські школярі навчатимуться за дистанційною та змішаною формою навчання. В школи повноцінно повернуться лише учні 1-4-х класів. З проханням дозволити малечі після осіннього відпочинку відвідувати школу, Харків звернувся до членів Державної комісії ТЕБ та НС. Адже чимало батьків не дуже позитивно ставляться до навчання на відстані, мовляв маленькі діти не сприймають матеріал належним чином, та й полишати їх вдома без нагляду небезпечно, адже батькам доводиться працювати. Тож міські владники після оцінки нинішньої епідемічної ситуації, прийнявши до уваги всі "за" та "проти", вирішили не переводити малечу на дистанційне навчання. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Наша пропозиція голосувавалась незважаючи на те, що було вже проголосовано основне рішення державної комісії і державна комісія пішла нам на зустріч і після канікул учні 1-4 класів зможуть піти до школи, вчителі зможуть їх навчати, а батьки зможуть піти на роботу і заробляти гроші. Ми дали такі гарантії, що будуть виконуватися всі протиепідемічні заходи. 
 
А от щодо учнів середніх і старших класів, то про те як саме вони навчатимуться повідомлять класні керівники, зателефонують батькам і нададуть необхідну інформацію про навчання їхніх дітей. На далі все залежитиме від епідситуації. А вона наразі у місті Харкові за останній тиждень дещо набрала позитивної динаміки, зазначають фахівці.  
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
За останній тиждень ми трохи покращили свої показники. В нас менше вже людей на 100 тисяч населення, були великі цифри і це дає нам надію, і вони зменшились незважаючи на те, що майже в 2-2,5 рази збільшилась кількість обстежених людей. Тобто обстежень більше, а позитивний результат на тому ж рівні, який в нас був і навіть трошки-трошки менше.
 
Натомість, кажуть, розслаблятися ще зарано, адже в цілому по країні рівень захворюванності на коронавірус збільшується. За останню добу в Україні виявили понад 8 тисяч нових випадків COVID-19 і це найбільший приріст інфікованих з початку пандемії.