Харківські пляжі під забороною купання

14.08.2013 12:06   -
Автор:

Жовтневий гідропарк. Тут з самого ранку, навіть у будні дні, галявини всіяні відпочивальниками.

 

Максим відпочивальник

-Ныряю, даже плавать могу.

Вода в озері – зелена, смердить. На в'їзді висить табличка про заборону купання. Але і дорослі, і діти все рівно плюхаються.

Ольга Сафонова відпочивальниця

-Пришли, потому что как-то надо же куда-то ездить, на природе быть.

Про те що тут купатися не варто, через санітарні показники, мало хто звертає увагу. Завзяті відпочивальники розповідають: ціле літо сюди ходять і поки що все гаразд.

Алла Хоруженко відпочивальниця

-Нет, не болеем, все живы, все здоровы.

 

Наталія Тофан головний спеціаліст відділу санітарного нагляду ХМУ ГУ Держсанепідслужби в Харківській області

-Самые плохие показатели- это Петренковское водохранилище, Октябрьский гидропарк. Также неудовлетворительное качество воды в Журавлевском гидропарке, Алексеевском, Основянском озере.

Якщо дотримуватись правил особистої гігієни та не ковтати воду, відпочивальники можуть не захворіти, – кажуть фахівці. Адже серйозних збудників інфекцій у всіх водоймах немає. Однак лікарі все рівно радять бути обережними. Особливо дітям та вагітним. За їжею теж уважно слідкувати. Адже тільки за минулий тиждень з гостримии інфекційними захворюваннями госпіталізовано сто сорок чотири людини.

Наталія Тофан головний спеціаліст відділу санітарного нагляду ХМУ ГУ Держсанепідслужби в Харківській області

-На первом месте находятся гастроэнтерокалиты, на втором месте- сальмонелезы и на третьем незначительном месте- дизентерия. Все эти болезни связаны, в основном, с пищевым источником заболевания.

Ці показники для міста незначні, у межах середньої норми,- каже Наталія Тофан. Однак каже, якщо у вас виникли перші ознаки недуги – звертатись до медиків і не займатись самолікуванням.

Євгенія Кутнова