Харківська область очолила рейтинг інвестиційної привабливості регіонів

09.04.2013 20:51   -
Автор:

Інвестори обирають Харківщину. Регіон визнано найпривабливішим для ведення бізнесу. Такі результати дослідження столичних соціологів.

Перша сходинка рейтингу – Харківська область. За нами йдуть – Львівська, Донеціка області, місто Київ, Дніпропетровська область, Автономна республіка Крим, тощо.

При формування рейтингу столичні соціологи керувалися майже двома десятками факторів. Як-то природні ресурси,рівень корупції, розвиток інфраструктури, ефективність роботи місцевої влади, і багато інших.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-По многим показателям Харьковская область является одним из лидеров по конкурентоспособности, по созданию комфортных условий для бизнеса.Мы можем говорить о большем бизнесе, мы можем говорить о малом и среднем бизнесе, для каждого сегмента есть свои реализованные проекты.

Солідарні з результатами соціологів і харків'яни. Кажуть, місто за останні роки просто розквітло на очах. І звісно, без спільної роботи як держави, міста так і бізнесменів – цього було б не досягнути.

Олександр мешканець с. Васищево

-За последние пару лет город намного стал красивее, это видно и по дорогам, по домам, собственно по всем.

Аліна студентка

-У нас сделали отличный парк Горького, когда приезжали голландцы во время ЕВРО было отлично, они были довольны всем, что происходит.

Мілана студентка

-Организовывают на площади массовые гулянья. Люди довольны, народ доволен. Я считаю, что этого достаточно.

Відкритіші до людей стали й самі владники, констатують харків'яни. Побачити мера із директорами комунальних служб на подвір"ї свого будинку – вже не рідкість, якщо ж проблема невідкладна, харківяни знають, що очільникові міста можна подзвонити навіть на мобільний телефон. Така відкритість влади не лише по відношенню до мешканців будинків. А й до підприємців. Вже другий рік в Харкові працює єдиний дозвільний центр. Який значно економить час бізнесменів під час оформлення документів. Контакт із чиновниками там відсутній, всі папери оформлюються через державного регістратора. І на все про все – десять днів. Такі кроки на шляху до створення привабливого інвестиційного клімату невперше оцінюють експерти як вітчизняні так і європейські. За рейтингами журналу Форбс – Харків у трійці найкращих міст для ведення бізнесу в Україні,також перша столиця неодноразовий переможець щорічного всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку».

Олена Мітясова