Харківщина за виготовленням молока посіла перше місце серед інших областей України

09.11.2012 18:45   -
Автор:

Харківщина за виготовленням молока посіла перше місце серед інших областей України.

Олена Кулик перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації

-Производство молока в сельхозпредприятиях области по сравнению с прошлым годом увеличилось на 22%, рост производства достигнут во всех районах без исключения.

Якість молочної продукції теж покращується. В Харківській області на відміну від інших регіонів України виготовляють більше молока екстра-класу та вищого гатунку. Такий показник, кажуть обласні чиновники, результат залучення інвестицій. Саме вони дозволяють закуповувати сучасне холодильне обладнання для підприємств, застосовувати новітні технології під час виробництва та відкривати доїльні зали, облаштовані за усіма європейськими стандартами. Чимала і підтримка з боку держави. З першого липня цього року всі власники молодняка отримали грошову компенсацію у вигляді дотацій. Двісті п'ятдесят гривень за теля віком від трьох до п"яти місяців, півтисячі за шестимісячного бичка і сімсот п"ятдесят гривень за одинадцятимісячного. Все це впливає на збільшення поголів'я рогатої худоби в селянських подвір'ях та відповідно на вартість молока, кажуть чиновники.

Віталій Панов директор Департаменту АПК Харківської облдержадміністрації

-Что касается молока,действительно все, кто его производят хотят его подороже продать, а потребители хотят его подешевле купить, но здесь тоже никаких сюрпризов мы не ожидаем, есть сезонное повышение цены, в связи с тем, что уменьшается объемы – это ежегодный процесс, поэтому никаких скачков цен мы не предполагаем.

Не підвищуватимуть ціну і на те молоко, що у молокоматах. Більше півроку в місті  таких працює два. Один на ринку "23 серпня", інший – на Олексіївському. Незабаром таких молокоматів стане ще більше, кажуть обласні чиновники. Їх планують встановити як в місті, так і в області.

Олександра Суфіянова, Сергій Перець, Харьковские Известия.