Харківщина успішно провела рік спорту та здорового способу життя

12.02.2013 18:27   -
Автор:

Золото та бронза на тридцятих Олімпійських іграх в Лондоні та першість з шахів у світі. Нині у Першій столиці вже готуються до двадцять других зимових Олімпійських ігор в Сочі.

Дмитро Перепелиця директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА

-На сегодняшний день у нас создан центр олимпийской подготовки по зимним видам спорта, где сегодня тренируются уже порядка девяносто спортсменов и из них реальных, реальных двадцать кандидатов на получения лицензии участия в Сочи на зимних олимпийских играх.

Двадцять харківських спортсменів візьмуть участь у п'яти видах спорту :біатлоні, лижних гонках, сноубордінгу, фігурному катанні та шорт-треку. На підготовку спортсменів планують залучити спонсорських два мільйони гривень. Готується захистити свою першість у світі і шіхистка Анна Ушеніна. Гра пройде у Китаї вже цієї осені. Нині місто вирішує питання із забеспечення спортсменки житлом у рідному Харкові.  

Дмитро Перепелиця директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА

-Впервые за всю историю Независимости Аня Ушенина наша шахматистка стала чемпионкой мира. Сейчас она уже опять польностю в учебно-тренировочном процесе, готовится непостредственно к защете своего титула.

Що стосується проведення Євробаскету, що пройде у Першій столиці у дві тисячі п'ятнадцятому році, то на сьогодні, заппевняють владники, місто має всю інфраструктуру. Справа- за будівництвом спортивної арени. Відповідно до вимог ФІБА, спорткомплекс має бути як мінімум на шість тисяч місць.

Леся Кочержук