Харківщина тримає першість з погашення заборгованості по заробітній платі

26.03.2013 18:03   -
Автор:

Харківщина тримає першість з погашення заборгованості по заробітній платі. Якщо загальний борг по зарплатні в Україні наблизився до мільярду, а з початку року заборгованість зросла майже  на чверть, то на Харківщині її рівень навпаки знизився – на п’ятнадцять відсотків. Хоча в той же час більше двох десятків харківських підприємств і досі залишаються у боржниках.

Сергій Тесленко голова ОПХО

-По Харьковской области на 1-е марта задолженость по заработной плате составляла 97,5 миллиона гривен, на 22 марта есть существенные изменения, подвижки к лучшему это 85,6 миллиона гривен, но тенденция показывает, что тенденция у нас есть,- в часть уменьшения задолженности .

Більшість боржників – державні підприємства, які потерпають від нестачі замовлень, або їх продукція не користується попитом.

Сергій Тесленко голова ОПХО

-По результатам 2012 года снижение объемов производства составило 2,4%, практически каждое третье предприятие по итогам роботы имело отрицательный результат, то есть  работало убыточно.

У трійці найбільших боржників Харківщини: заводи Шевченка, Малишева і  "Харківський завод електроапаратури". Чи не найгірша ситуація залишається на заводі Шевченка, який нині у стані банкрутства.  Шевченківці останній раз зарплатню бачили – минуло річ. Тоді з держбюджету було виділено десять мільйонів гривень. Триста працівників, отримавши зароблені гроші, звільнилися.  

Віктор Вінников голова профкому ДП "ХПЗ ім.Т.Г.Шевченка"

-Я бы назвал ситуацию на заводе Шевченка катастрофической. В каком плане? И в плане выплаты заработной платы и в плане задолженности по заработной плате. Достаточно сказать, что на сегодняшней день, от  буквально, долг по выплате заработной плате достиг 24 миллионов.

Стан справ необхідно виправляти негайно, впевнені робітники заводу Шевченка, їх у цьому підтримують і профспілки. Результатом перемов стало спільне звернення до українського уряду у якому промисловці вимагають нарешті вирішити проблему, що тягнеться вже більше п’яти років.

Леся Кочержук