Харківщина святкує День області

20.09.2012 23:39   -
Автор:

Нема на світі України, немає другого Дніпра, -писав відомий український  поет Тарас Шевченко. Так само більш ніде немає Харківщини,- впевнені її мешканці. Сьогодні регіон святкує День області. З цього приводу вже зранку урочистості розпочалися в стінах обласної державної адміністрації.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Наш край богат на таланты, на людей, на людей, которые ежедневно своим трудом возрождают славу нашего регионаи подымают авторитет нашей страны. Я желаю всем нам сделать так, чтобы не документально мы с вами оказались в Европейском Союзе, не географически, мы и так в нем  находимся, а по качеству уровня жизни.

Двісті сорок сім років минуло з дня заснування області. І у всі ці часи в регіоні були люди, завдяки яким Харківщина процвітала.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Мы в разные времена своего развития всегда показывали свой потенциал и всегда были на передовых рубежах. И наверное наша главная задача передать эти традиции и тенденции тем, кто будет после нас, чтобы они так же гордились своей Родиной.

Пишатись було і є ким, -каже Сергій Чернов. За працю та прославлення рідного краю видатних мешканців області нагородили відзнаками. Анатолій Сколов отримав знак "Слобожанська слава". Чоловікові за кілька днів виповнюється дев"яносто років. Усе своє життя він присвятив роботі на Харківщині.

 Анатолій Соколов голова Ради ветеранів працівників прокуратури Харківської області

-Я получил  эту награду, награду за роботу, за деятельность, за жизнь, за все что было во мне и со мной на Слобожанщине.

П"ятеро мешканців області отримали звання "Почесних громадян". Їх нагородили на сцені оперного театру. Вітали з Днем області її мешканців і міські очільники. Мер Геннадій Кернес наголосив, завдяки тісній співпраці міста та області, Харківщина інтенсивно розвивається.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Я уверен в том, что каждый здесь сидящий и те, кто сегодня не присутствует в этом зале, заинтересован в том ,чтобы наша страна Украина была стабильной, европейской. Я уверен в том, что мы будем наращивать наши результаты,  я уверен в том, что мы будем делать все, чтобы возродить величие нашего любимого края.

Так, сьогодні Харківщина поставила перед собою амбітне завдання – повернути лідерські позиції, втрачені за попередні роки. І вже багато чого зробила для цього, каже губернатор Михайло Добкін. В останні роки область демонструє стабільно зростаючі економічні показники, що підвищує рейтингові оцінки інвестиційної привабливості. Зокрема, у рейтингу журналу «Forbes» місто Харків посідає перше місце серед 32 міст України за привабливістю інвестиційного клімату. А за підсумками 2011 року в рейтингу Кабінету Міністрів України щодо соціально-економічного розвитку Харківщина посіла 4 місце серед регіонів країни.  

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Харьковщина с честью выдержала экзамен на готовность реализовывать проекты европейского уровня. Время, проведенное в Харькове в дни чемпионата Европы надолго запомнятся иностранным болельщикам. За последние два годы Харьковщина из государственного бюджета получила на свое развитие больше денег, чем за последние десятилетия. Благодаря этому многие города, поселки и села почуствовали преобразования.

В тому, що Харківщина демонструє високі економічні показники, підтримує губернатора і народний депутат України Ірина Горіна. Каже, Слобожанщині є чим пишатись.

Ірина Горіна народний депутат України

-В Харькове, в Харьковской области остались гиганты машиностроения такие как "Турбоатом", как "ФЭД", как дургие заводы, котоыре фактически действительно оставляют нашу область на первых позициях и в создании ВВП, в экономических показателях.

Головне не втрачати взяті темпи і надалі -певен депутат міськради Анатолій Денисенко. Каже, той напрямок, що взятий владою всіх рівней на розвиток регіону, обов"язково приведе Харківщину на міжнародну арену.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

-Наша основная задача сделать так, чтобы в ближайшие годы темпы развития были гараздо быстрее, чтобы мы вышли и на международную арену. И совершенно на новом уровне, как самодостаточный, эффективный регион, который имеет правильно руководство, у которого есть стратегия развития. И я считаю, что Харьков, Харкьовская область имеет большое конкурентное преимущество по сравнению со многими регионами.

Але і працювати ще є над чим, каже народний депутат України Дмитро Святаш. Головне – правильно використовувати час.

Дмитро Святаш народний депутат України

-Чего нам не хватает, ну знаете, нам наверное немножко не хвататат времени, времени успеть все свершить все задуманное. но я убежден, что общими усилиями мы выведем наш регион, нашу область в лидирующие позиции в Украине.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко.Харьковские Известия