Харків’янка Маша Кондратенко стала фіналісткою вокального проекту “Голос. Діти”

03.01.2013 18:29   -
Автор:

Дванадцятирічна школярка Марія Кондратенко займається вокалом майже з пелюшОк. Батьки юної співачки згадують, коли Маша була зовсім маленькою, то дуже часто любила підспівувати під магнітофон або разом зі своїми рідними.

Світлана Кондратенко мати Марії

-С дедушкой она с самого детства пела, дедушка у нас любит украинские песни. И вот с дедушкой она пела и пела.

Ігор Кондратенко батько Марії

-И первая песня такая, которую она выучила, и сильно пела, и очень громко это "Чий-то кінь стоїть". И вот это была первая песня, с которой она выступила перед нами.

Потім малу Марію батьки вирішили віддати на навчання до музичної школи.

Марія Кондратенко учасниця вокального проекту "Голос. Діти"

-Мы пришли, меня не хотели туда принимать, потому что мне было три с чем-то годика, ну практически четыре. И я как бы занималась в музыкальной школе, не была оформлена, но потом меня уже приняли.

Незважаючи на зовнішню тендітність, юна вокалістка Маша – "боєць" зі стажем. Вона учасниця багатьох пісенних конкурсів. Ще минулоріч вона брала участь в шоу "Номер один" на Інтері. Місяць тому дівчина перемогла в "Караоке на майдані", зйомки якого проходили на фестивалі "Печенізьке поле". І, нарешті, одна з найважливіших перемог дівчини як вокалістки сталася двадцять третього грудня. В цей день вона потрапила до фіналу співочого шоу країни "Голос. Діти".

Перемог багато не буває, каже юна співачка. Дівчина впевнена – участь у конкурсах – це лише перші сходинки на шляху до професійного зростання. Навіть поразки, якщо і будуть, теж підуть на користь.

Марія Кондратенко учасниця вокального проекту "Голос. Діти"

-Это, конечно, огромный опыт, петь с оркестром, это вживую, это классно. Конечно, дальше я буду участвовать во всех проектах, если, конечно, не выиграю, мне победа не важна, это не главное.

Головне – інше, каже дівчина, постійно самовдосконалювати свій талант та співати різними мовами. Щодо останнього, Маша Кондратенко справжній поліглот. Вона знає німецьку, французьку, польську.

Шостого січня Маша Кондратенко разом з іншими учасниками вокального шоу змагатиметься за звання найкращого співака проекту "Голос. Діти".

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия