Харків’яни можуть зробити стерилізацію своїх домашніх тварин безкоштовно

15.04.2013 18:28   -
Автор:

У Раїса Іщенко Мариса живе вже два роки. Кішка – ласкава та добра. Але часто буває на подвір'ї, бо пенсіонерка живе на першому поверсі. І ці прогулянки – без наслідків не залишаються.

Раїса Іщенко пенсіонерка

-Я ей давала средства, Х5, чтоб не было потомства. Но они же вредны, и давать их можно не более 3-х лет. Значит мы решили постерелизовать.

Та стерилізувати треба не лише дворічну Марису, говорить Раїса Іщенко. У пенсіонерки ще є молодша кішка, Красуня. А ціни на цю послугу у ветклініках – кусаються.

Юлія Шаповал директор КП "Центр поводження з тваринами"

-Есть достаточно много людей, которым не по карману оплатить даже самую низкую цену, которую может дать наш центр. А это порядка в 3-4 раза ниже, чем в частной клинике стоимость на операции в нашем центре. Но даже 100-200 грн пенсионеру трудно выделить из своего бюджета.

У місті пенсіонерам та малозабезпеченим – пішли на зустріч. З п'ятнадцятого квітня – проводять їхнім тваринам стерилізацію безоплатно. У перший день цю процедуру пройшли десять чотирилапих. І така акція триватиме протягом тижня. Вже зараз на неї зареєструвалися майже двісті власників собак та кішок. Звичайно, усіх бажаючих за відведений час не встигнуть прийняти. Тож у планах – у центрі виділити один день на тиждень для стерилізації домашніх тварин малозабезпечених господарів.

Олена Завгородян