Харків з роботодавцями підпишуть спільну угоду

28.09.2020 13:16   -
Автор:
Конструктивна робота муніципалітету з роботодавцями Харківщини, бізнес-середовищем та профспілками. Саме для цього всі зібрались у міській раді на тристоронній зустрічі, аби вибудувати чіткий план подальшої співпраці. 
 
Леонід Рубаненко голова Об'єднання організацій роботодавців Харківщини 
 
Вся робота з міською владою побудована на принципах соціального діалогу і формалізована вперше ще в 2012 році. Коли свої підписи поставили і я, як голова об'єднання роботодавців, і Тесленко, як голова об'єднання профспілок, і Кернес Геннадій, як Харківський міський голова. З того часу було визначено таким чином, що до складу виконкому ХМР входять наші представники  і організована паралельна робота.  У нас питань, звичайно дуже багато. Але вирішувати можна лише на підставі закону. Є закон про соціальний діалог і це можна підкреслити, що позиція Харківської міської влади, Харківського міського голови в тому, що вона відрізняється від деяких інших рад і міст України, бо в нас це є. У нас є діалог, він формалізований і він працює.  
 
З актуальних, представники профспілок виступили з рядом ініціатив до муніципалітету. Зокрема, пропонують запровадити добровільне страхування медпрацівників і незахищених верств населення. Перший віце-мер Ігор Терехов наголошує, незабаром всі напрямки роботи планують прописати в оновленій версії спільної угоди.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Назрела необходимость сегодня усилить социальный диалог. Усилить диалог между городской властью, профсоюзами и естественно, работодателей. Есть целый ряд вопросов, которые мы сегодня обсудили и которые найдут свое отражения в предстоящем трехсторонним соглашением. Будет создана рабочая группа по выработке трехстороннего соглашения. Мы пропишем обязанности всех сторон, права всех сторон. И я уверен, что это даст импульс сегодня развитию диалога в городе Харькове между профсоюзами, работодателями и нами, как городской властью.