Харків святкує День брехуна за жартівним календарем

30.08.2013 16:06   -
Автор:

Іноді люди кажуть правду, але не всю. іноді, щось приховують, вигадують. а іноді взагалі розповідають байки зовсім не сумісні з реальністю. Так з"явився і День Брехуна. За жартівним календарем він приходиться на 30 серпня. До своєрідного свята харків’яни ставляться позитивно, порівнюють із першим квітня, і зізнаються, ніхто не безгрішний.

Ольга Єгорова

-Ради дела, можно и обмануть, конечно. Все нужно в этой жизни, как говорится, конечно врать это плохо, но правду тоже не всегда приятно слушать.

Василь Свідер харків’янин

-Смотря какая неправда еще есть. Есть неправда, есть злая, есть не правда, чтоб не обидеть человека или не оскорбить его. Я так думаю любая правда лучше чем ложь.

Сергій Конечно

-Бывает такая маленькая ложь, которую можно соврать, а если такая вот серьезная ложь, то это плохо.

Андрій Іванов

-Стараюсь говорить правду, но если требует ситуация и это не обижает, то конечно солгу, с удовольствием.

Іноді вигадки і прикрашання дійсності навіть корисні, запевняють психологи. Адже людина себе програмує на майбутній успіх. Але все ж радять не зловживати брехнею, тому що це легко переростає в звичку. Та це не єдина причина, чому люди обманюють.

Олена Луценко позитивний психолог

-Есть очень честные, очень прямолинйные и очень сложно им жить, очень много страдают. Поэтому один из таких моментов, почему люди говорят не всю правду либо что-то выдумывают. Я бы выделила, наверное, здесь несколько таких моментов. Очень важных. Первое – это то, что может быть, было так принято в их родительской семье. С другой стороны здесь может стоять страх. Страх, который связан с тем, что меня могут как-то не так понять, я могу кого-то обидеть. Страх того, что меня не примут в какое-то общество.

Саме тому, впевнена Олена Луценко, не існує жодної людини яка б хоч раз за життя не збрехала. Але справа не лише в тому, що людина говорить, а і в тому, як ці слова сприймає оточення. Адже обманювати, фантазувати та хизуватись – це три різні речі.

Валерій Луценко позитивний психолог

-Я считаю, что наша оценка может быть субъективна, по отношению к тому, что говорит человек. Возможно это просто какое-то некое хваставство.

Також психологи просять не плутати обман з недосказанністю. Адже змовчав – значить не схотів обдурити. Але і правду приховав.