Харків – спортивне місто

24.04.2013 17:58   -
Автор:

Цей логотип у разі його затвердження наноситимуть на атрибутику, сувеніри, його вивішуватимуть на змаганнях. А на цей рік їх заплановано чимало. Перший міжнародний турнір зі стендової стрільби під патронатом міського голови відбудеться саме в Харкові. У змаганнях візьмуть участь близько сотні спортсменів з семи країн. В серпні ж у Першій столиці проведуть чемпіонат Європи з тайського боксу. Право проводити цей турнір Україна виборола у п"яти держав. Адже харківські борці зарекомендували себе на вищому рівні під час чемпіонату світу в Тайланді. І тепер майже на тиждень до Харкова приїдуть почесні гості та видатні спортсмени з двадцяти країн світу.

Олександр Попов заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту

-Мы постараемся сделать этот турнир многочисленным, зрелищным, и постараемся показать не только спорт, а постараемся показать культуру, постараемся показать древние направления, откуда вышел сам спорт тайландский бокс, поэтому сейчас мы ведем ряд переговоров, с танцевальными коллективами, шоу коллективами из Тайланда, которые возможно смогут к нам приехать.

За традицією змагання з тайського боксу проводять в багатолюдному місці, аби якомога більше людей змогли поринути в цю стародавню культуру, розповів Олександр Попов. Тож за планом турнір проведуть в парку Горького. Для організації заходу залучатимуть волонтерів. Також на початку літа буде ще один захід -  першого червня володарі красивих та спортивних тіл змагатимуться за першість на відкритому чемпіонаті Європи з фітнесу та бодібілдінгу. Участь братимуть понад три сотні спортсменів з різних країн. Та все це плани на майбутнє. А вже цієї суботи в Саржиному Яру урочисто відкриють сезон стрітворкауту – гімнастики на турніках.

Анастасія Полякова