Харків приєднався до тестування оновленого додатку “Дія”

09.10.2020 13:23   -
Автор:
Після оновлення веб-порталу та мобільного додатку городянам більше не потрібно буде звертатися до міграційної служби і приносити паперову довідку про зміну місця проживання. В додатку Дія можна буде подивитися актуальну інформацію про ваше місце реєстрації. Цю інформацію приєднають до ID-картки або закордонного паспорту. 
 
Після оновлення на порталі «Дія» з'являться нові електронні послуги: реєстрація місця проживання дитини у віці до 14 років, реєстрація товариств з обмеженою відповідальністю та ФОП, чотири електронні послуги з будівництва. З виходом оновлення «Дія 2.0» в додатку з'явиться свідоцтво про народження дитини, довідка внутрішньо переміщеної особи, актуальне місце реєстрації місця проживання та ідентифікаційний код.
 
Оновлення торкнуться й банківських послуг. За допомогою додатку клієнти зможуть проходити верифікацію та відкривати рахунки дистанційно. Відповідний дозвіл ухвалив Нацбанк. 
 
Загалом процес виглядатиме так:
 
– банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в "Дії" через Систему  BankID НБУ;
– після вдалої ідентифікації у клієнта відобразяться цифрові документи, відповідно до даних, що містяться в державних реєстрах;  
– через захищені канали банк отримає дані клієнта та додатково здійснить його фотофіксацію методом розпізнавання реальності особи;
– після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.
 
Поки що послуга працює у тестовому режимі, потім Мінцифри запустить цей механізм для загального користування.