Харків попрощався із загиблими в результаті вибуху будинку на Московському проспекті

20.12.2012 21:46   -
Автор:

Двоє дітей і двоє дорослих. Чотири життя забрав вибух у житловому будинку по Московському проспекту, 248-Г. Сьогодні по загиблих відслужили прощальний молебень в Свято-Покровському храмі, що в Безлюдівці. Попрощатися з ними прийшли десятки людей. Рідні, сусіди по будинку і навіть люди, які не знали цю родину.

Про те, що трапилося бабуся загиблих Ганна Володимирівна, яка живе в Росії дізналася з інтернету. Каже, спочатку просто не повірила – подумала, злий жарт.

Ганна Бадікова бабуся померлих

-Это не объяснить, понимаете это не объяснить. Это просто вырвали из меня всё. Все мои дети погибли. Одна надежда на Кристину, что она выкорабкается из всего.

Тринадцятирічна Христина зараз в лікарні швидкої та невідкладної допомоги. У дитини обгоріло більше половини частини тіла. Але вона одужає, каже бабуся. Адже в неї вірять багато людей.

-Спасибо большое людям, что они помнят и зажигают свечи. Большая просьба молитесь за Кристину, я вас очень прошу, чтобы она выжила/

Христина і досі не знає, що загинули її близькі, каже бабуся. Вчора дівчинка передала з реанімації для своєї загиблої молодшої сестри Саші м'яку іграшку. Стримуючи сльози бабуся забрала її.

відео з сімейного архіву

-Меня зовут Саша Сургай. Любовь это когда люди друг друга любят и всегда помогают и дружат. Это любовь.

У любові та злагоді жила сім'я Сургай, розповідає директор модельного агентства, до якого ходили і старша Люба, середня Христина і молодша Саша. Тепер жінка плаче ночами, говорить, втрата непоправна. Не стримуючи сліз розповідає і про вчинок Люби, яка намагаючись врятувати свого одиннадцатимісячного Клима, стрибнула з палаючого будинку, притискаючи його до грудей.

Тетяна Желтобрюхова директор модельної агенції, де займалися загиблі

-Я и Любу хорошо знала и ребёнка её и как бы не представляю. У меня у самой маленький ребёнок и поэтому… я не представляю себя на её месте, поэтому честно.

Про злощасний балон, який заніс батько сімейства бабуся каже – вчинок був необдуманий.

Ганна Бадікова бабуся померлих

-Это просто мозги человек не включил когда нёс этот баллон домой и всё. Зимой принести баллон, просто в дом, даже в подъезд занести. Это просто бомба замедленного действия.

Батько родини Сургай – Володимир з себе вини не знімає, але і не розуміє як це могло статися. Під час вибуху його в помешканні вже не було, та коли все трапилося, прибіг до будинку.

Володимир Сургай батько

-Я видел всё, но ничем не мог помочь. Я видел свою супругу, подошёл, когда она лежала на земле я ничем не мог помочь. Я видел свою дочку…

Ховали матір, двох дочок та онука на 18 кладовищі. І під час служби і під час самого похорону батько до трун не підходив.  

Володимир Сургай батько

-Простите дорогие все, кому я доставил беспокойства. принимайте мои поклоны. Я не знаю как у вас попросить прощения, но многие я знаю даже если подойти к дому облить себя бензином и сжечь многие меня не простят. Поэтому я думаю смысла в этом нет. Незнаю как и перед кем попросить прощения. Я никому не могу что-то подойти сказать, потому что меня сейчас никто не поймёт.

Наразі чоловік знаходиться під слідством. З"ясування всіх обставин події наразі триває, правоохоронці мають поставити остаточну крапку у цій справі.

Ігор Бескровний,  Євген Шинкаренко Харьковские Известия