Харків підписав угоду із британськими зоозахисниками

20.02.2013 20:36   -
Автор:

Представники британської організації "Nature Watch" у Харкові вже кілька днів. Вчора вони обговорювали умови майбутньої співпраці з міським головою Геннадієм Кернесом. Сьогодні- усні домовленості скріпили підписами.

Згідно домовленностей, іноземні фахівці допомагатимуть харківським колегам у стерилізації безпритульних чотирилапих і передаватимуть європейський досвід поводження з тваринами.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Этим документом мы говорим о том, что мы идем к европейским стандартам в сфере обращения с бездомными животными. И нам очень важно будет изучить опыт наших коллег из Великобритании в части и того, что у нас открылся приют.

Британські зоозахисники не вперше у Харкові. І вже мають досвід роботи з місцевими фахівцями.

Дженні Рудд директор проекту

-Ми відмічаємо великий прогрес. Нами були дані рекомендації по системі каналізації в притулку, також з приводу ізоляційних систем і систем протидії інфікуванню. За рік було багато реалізовано.

З підписанням угоди,- кажуть британські зоозахисники, співпраця розшириться. Перший етап: провести у Харкові незалежний підрахунок здичавілих тварин і запропонують комплексну програму їх захисту.

Євгенія Кутнова кореспондент

-Відповідно до угоди британська організація бере на себе зобов'язання розробити рекомендації щодо поліпшення умов утримання тварин у притулку. Також вони навчатимуть дорослих та дітей відповідальному ставленню до домашніх тварин, розкажуть про необхідність їх стерилізації та догляду за ними.

Весною закордонні експерти проведуть семінар для працівників Департаменту житлового господарства по гуманному відлову тварин, а потім, відмітили іноземці, цей досвід зможуть запозичити й інші міста України.

Євгенія Кутнова