Харків несе збитки

13.03.2013 19:00   -
Автор:

Суд – міра крайня, але ефективна. Повернути гроші від несплати оренди за землю можна іноді тільки так. Бо добровільно віддати заборговане охочі не всі орендарі. А завинені ними суми чималі. ТОВ «Скайтек-Центр» (1,22 га), яке завдало місту збитки на суму 2 мільйони 871 тисяча 500 грн, громадянин М. О. Легеза (0,542 га) – на 2 мільйони 211,58 тис. грн, ТОВ «Актіком- 77» (0,087 га) – на 432,9 тис. грн., ФОП Мошенська А. С. (0,1338 га) – 1 мільйон 245 тис. грн., СПД ФО А. І. Шмитько (0,124 га) – на суму 335,786 тис. грн, громадянин О. В. Гуторов (0,124 га) – на 335,786 тис. грн, ТОВ НВП «Дельта-ВХ» (0,188 га) – на 205,93 тис. грн, а також інші громадяни і підприємства на загальну суму понад 377 тис. грн. За перші два місця нового року – міський бюджет недоотримав дев"ять мільйонів гривень.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Платить за пользование землей необходимо – это один из основных источников формирования дохода бюджета Харькова.

Тим паче, каже Геннадій Кернес, мерія проти підвищення вартості орендної плати за землю, яка має збільшитися у дві тисячі чотирнадцятому році. У зв"язку з переглядом нормативно-грошової оцінки землі. В останнє у Харкові така проводилася у дві тисячі сьомому році. І становить нині двісті п"ятдесят три гривні з одного квадратного метру.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Мы против того, чтобы в разы увеличивалась плата за землю, мы не можем это позволить, потому что бизнесс этого не выдержит. Но я обращаюсь с этой трибуны ко всем землепользователям, что те, кто уже получил решения, но не заключил договора, что в противном случае, если не будут заключены договора по тем оценкам, которые были ранее, мы пересчитаем эту аренду

З боку підприємців є зловживання – отримавши рішення на користування земельною ділянкою вони не поспішають укладати договори, через що зволікають з орендною платою. В мерії попереджають: з такими недобросовісними землекористувачами боротимуться радиальними методами. Адже несплачені своєчасно гроші від оренди землі мають працювати на розвиток Харкова. Проводитися ремонт внутрішньо-квартальних доріг, вхідних груп, покрівель, облаштовуватися дитячі майданчики та паркові зони. І у таких питаннях кожна копійка має значення. А мільйони – тим паче.

Олена Мітясова