Харків 30 червня: оперативна інформація по місту та регіону (відео)

30.06.2022 13:35   -
Новини Харкова: Оперативна інформація по місту та регіону 30 червня (відео)

Харківщина знову опинилась під масованим обстрілом російських окупантів. Так ворог минулої доби наніс удари по трьом районам Харкова: це Індустріальний, Немишлянський та Основ’янський. Під обстрілом опинились ще й і чотири райони області. Є загиблі та поранені. Про це повідомляють «Харьковские известия». Докладніше дивіться у сюжеті. 

“У результаті обстрілу окупантами рф з РСЗВ в Малинівці отримали поранення 5 осіб, одна з них — дитина 11 років. Влучання відбулися в тому числі на території приватних будинків. У Золочеві після обстрілів пошкоджені 6 житлових будинків, залізнична станція Одноробівка. Загалом за добу внаслідок російської агресії поранення отримали 6 цивільних. Ізюмський район – 1 людина. Чугуївський – 5 людей, серед них госпіталізована дитина 11 років, стан дівчинки – середній. На жаль, чоловік 55 років загинув в Ізюмському районі”, – повідомляють у ХОВА.

Лише минулої доби обстріли спричинили дві пожежі. Одна в Харкові – в промисловому районі та одна в області.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Індустріальному районі Харкова та Богодухівському районі області. Горіли виробничо-складські приміщення, а також трава на відкритій території. Так, 29 червня, о 12:54 в смт. Золочів Богодухівського району, внаслідок попадання ворожих боєприпасів горіли два виробничо-складських приміщення на загальній площі 1600 кв.м. За попередніми даними жертв та постраждалих немає”, – розповідають ДСНС у Харківській області.

Щодо ситуації на фронті, то за даними військових, ситуація складна, але контрольована. В районі Ізюму ворог проводить перегрупування своїх сил та веде оборонні бої. За даними Генерального штабу, військові країни-агресора намагалися штурмувати, але Збройні сили України дали відсіч окупантам.
 

“На Харківському напрямку військові рф продовжують вести оборону раніше зайнятих позицій. Здійснював обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Харкова, населених пунктів Розплідник, Українка, Перемога, Дементіївка, Прудянка, Коробочкине та Рубіжне. Наші придушили спробу ворожих штурмових дій у районі Дементіївки. Окупанти відійшли. Нанесли авіаційні удари поблизу Прудянки та Верхнього Салтова”, – розповіли у Генеральному штабі ЗСУ.

Леся Копилюк та Станіслав Дейнеко