Харків 28 червня: оперативна інформація по місту та регіону (відео)

28.06.2022 15:30   -

Ворог продовжує обстрілювати Харків. 27 червня російські ракети били по Немишлянському, Салтівськиому, Основ’янському та Київському районах Харкова. На жаль, є жертви. За останніми даними лише в місті загибли дев’ять мирних жителів, поранено 32.


Внаслідок чергового масованого ракетного удару, який був нанесений по Харкову близько 23:00, трапились пожежі і руйнування. У Київському районі ворожа ракета влучила в автосалон. З пожежею до 00:20 боролись рятувальники. Інша ракета потрапила до навчального закладу у Слобідському районі. Там теж сталася пожежа.

Також о 17:46 до рятувальників надійшло відразу декілька повідомлень про вибухи у житлових кварталах Немишлянського району Харкова. Ворог здійснив обстріл попередньо із реактивної системи залпового вогню “Ураган”, котрий використовує заборонені касетні боєприпаси.

В результаті обстрілу за попередніми даними 4 мирних громадян загинули, що 20 зазнали поранень, серед них 4 дитини.

Частина однієї з ракет від “Урагану” влучила у двір житлового будинку в Слобідському районі. Сапери дістали залишок ракети з ґрунту.
Багато прильотів і за межами мегаполісу. Вісім пожеж в області минулої доби сталися через обстріли.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Київському – 2 пожежі та Слобідському – одна пожежа районах Харкова, також три у Чугуївському, дві в Ізюмському та одна в Богодухівському районах Харківської області. Горіли приватні будинки і гаражі, господарчі споруди, а також навчальний заклад та автосалон.

Щодо ситуації на фронті, то наші військові надійно тримають позиції.

На Харківському напрямку ворог намагався вести штурмові дії, але зазнає великих втрат і відступає. На Ізюмському напрямку наші захисники також тримають позиції. ЗСУ не дають ворогу просунутися ближче до Харкова.

Яна Беляева, Станислав Дейнеко