Харків 26 червня: оперативна інформація по місту та регіону (відео)

26.06.2022 13:35   -

Харківщина продовжує потерпати від обстрілів. І так щоденно, вже протягом ста двадцяти трьох днів. Вночі окупанти знову обстрілювали житлові райони Харкова, зокрема Немишлянський та Холодногірський. Постраждала цивільна інфраструктура. 

Відразу три пожежі, пов’язані з військовими діями, загасили вночі в Немишлянському районі Харкова. Горіли балкони квартир багатоповерхівок, автомобілі та гаражі. Попередньо загиблих та постраждалих немає. 

Близько 23:08 ракета окупантів влучила в один із житлових двоповерхових будинків у Холодногірському районі Харкова. Будівля зазнала значних руйнувань, без виникнення пожежі. Під час проведення аварійно-рятувальних робіт вогнеборці врятували 2 людей з-під завалів. 

Також в 00:28 в Немишлянському районі, внаслідок обстрілу лікувального закладу, були пробиті дах, технічний поверх, операційна на 7-му поверсі та перекриття 6-го поверху в рентген кабінеті, без подальшого горіння. Загиблих та постраждалих немає.

За даними Харківської обласної військової адміністрації обстрілювали і райони області –  Харківський, Ізюмський, Богодухівський, Чугуївський райони. Є загиблі та постраждалі. 

Пошкоджені житлові будинки, горіли господарчі споруди, гаражі та автомобілі. 

Загалом за добу по області внаслідок російської агресії 7 осіб отримали поранення та госпіталізовані до медичних установ: Харків – 3 людини, Ізюмський район  – 4 особи. У Богодухівському районі, на жаль, загинула жінка 79 років. 

Під ударом, кажуть у ЗСУ, і інші населені пункти області. Найгарячішим залишається Ізюмський напрямок. Ворог намагається втримати раніше зайняті позиції. 

Мария Соловьева, Станислав Дейнеко