Харчування для безхатченків

10.01.2013 17:26   -
Автор:

З самого ранку біля їдальні, у районі вокзалу – черга. Усі ці люди – безхатченки. З настанням холодів, кажуть безпритульні, виживати  – нелегко. Тож, безкоштовні гарячі обіди – для них, як рятівний круг.

Віталій безпритульний

-Бомба, супер. Суп горячий перловый, булочки с чаем. Очень вкусно, очень.

Пригощають у їдальні лише свіжозвареними обідами. Кухарі запевняють, готують по-домашньому.

Інна Твілиньова кухар
 
-Сегодня суп перловый: картошка, перловка, зажарка и тушёнка идёт мясо у нас. Всякие лавровые листья, чтобы людям было приятно ощущать, что как дома. Просто как дома приготовлена. Пирожки у нас в перкарне, всё печётся своими руками. Горячие булочки и пирожки стараемся утром сделать, чтобы было тёплое-гарячее, свежее.

За день гарячими обідами встигають пригостити понад сімдесят безхатченків. Гроші на продукти – виділяють з міського бюджету. Безкоштовні обіди для безпритульних у цій їдальні  готують вже двадцять років поспіль.

Ірина Черняєва заступник начальника міського управління праці та соціальних питань

-В этом году, как и в прошлом, финансирование, как и в прошлом году, выделено около 100 тысяч гривен. Здесь в такой зимний период, когда их нужно поддержать, обогреть. И хоть раз в день накормить.

Окрім безкоштовного харчування, для харків'ян працюють і пункти обігріву. У них цілодобово можна і погрітися, і пригоститися чаєм. Таких пунктів у різних районах Харкова цього року відкрили шість.

Олена Завгородня Сергій Перець Харьковские Известия