Гуманитарная помощь харьковской городской больнице № 16

13.06.2012 21:19   -
Автор:

Тетяна Харченко, головний лікар Харківської міської клінічної лікарні:

-На протяжении последних семи лет они ежегодно передают пожертвование в виде 10 тысяч Евро, на которые мы приобретаем медикаменты детям, реактивы для дорогостоящего оборудования, которые используются в отделении для проведения гемодиализа, используются очень дорогостоящие системы для проведения тромбоцитофереза и очень многие нужды удовлетворяются при помощи этих денег.

Співпраця із представниками футбольного союзу виникла в рамках побратимських відносин між регіоном Целлендорф Берліна й Орджонікідзевським районом Харкова. Гроші благодійників спрямовують на те аби поліпшити діагностику та лікування онкохворих дітей.
Сьогодні гості розпочали відвідини лікарні із відділення гемодіалізу. Там вони поспілкувалися з пацієнтами, які проходять курс лікування.  Далі німці завітали до гематологічного відділення, де лікуються діти. Чи не більша половина з них хворі на рак крові. Щороку в цьому закладі надають допомогу близько п`яти тисячам дітей.

Гельмут Зантрок ,генеральний секретар Німецького футбольного союзу:

-Ми побачили дороге обладнання. і те, що ви в змозі купувати нові прилади, витратні матеріали свідчить проте, що ви не зупиняєтесь на досягненому, а йдете вперед за стандартами, а це означає, що наші кошти ви првильно застосовуєте, і це в нас пробуджує те, щоб ми і надалі вам допомагали.

Завдяки коштам німецьких благодійників у шістнадцятій лікарні рятують удесять разів більше пацієнтів, ніж десять років тому.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.