Губернатор: за 3-4 года все больницы области будут капитально отремонтированы

09.10.2018 12:50   -
Автор:
Ремонтні роботи йдуть у багатьох медичних закладах області в тому числі і у ключових, потужних лікарнях. Так в обласній клінічній, де як правило час від часу проводились лише поточні ремонти, тепер – капітальні. Ремонтуються два поверхи офтальмологічного корпусу, утеплюється фасад корпусу хірургічного. Також роботами охоплені і обласний клінічний диспансер радиаційного захисту населення, і обласний перинатальний центр. С ходом проведення робіт і з умовами роботи лікарів ознайомились обласні владники. 
 
Михайло Черняк заступник голови Харківської облдержадміністрації
 
Найголовніше, що ми сьоогодні бачимо , розіємо, що є конкретні зміни, робляться конкретні речі. Дійсно є розвиток, це система зараз турубує всіх людей, які мешкають на території області. Вони бачать є поточні ремонти, з"являється нове обладнання, лікарі з іншим настроєм, бо в них змінилися умови праці. Це є дісно позитивний елемент і нам важливо втримати динаміку, яка сьогодні відбувається в цьому.
 
Розвитку медицини загалом на Харківщині приділяється особлива увага, в тому числі і щодо впровадженню медичної реформи, зазначила губернатор області Юлія Світлична. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
В 20-ти медицинских объектах начат ремонт где частично, где комплексно и каждый из них получит медицинское оборудование. Мы особое внимание уделяем развитию сельской медицины. В Харьковской области построен самый современный онкологический центр имеем на это возможности за счёт бюджетной децентрализации и за счёт оптимизации областных ресурсов. Привлекаем все возможные ресурсы областные, государственные, а также помощь международную техническую для того, чтобы укрепить медицинскую сферу, чтобы давать новые возможность, качественный ремонт и качественные условия как для больных, так и для медицинских сотрудников и врачей. И безусловно такую работу продолжим на следующий период. Есть финансирование Европейского инвестиционного банка, есть областные финансовые ресурсы и есть помощь из государственного бюджета. 
 
У планах, зазначила Юлія Світлична, за 3-4 роки повністю відремонтувати всі заклади медицини і переоснастити їх новим сучасним обладнанням.