Губернатор: мы будем делать все возможное, чтобы Госпром вошел в наследие ЮНЕСКО

02.03.2018 14:47   -
Автор:
Охорона культурної стадщини. Саме це питання стало  ключовим на зустрічі голови Харківської облдержадміністрації та заступника Міністра культури України. Гості з Кабміну з візитом на Харківщині , щоб оглянути локації які стали переможцями конкурсу "Малі міста  – великі враження"
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Ми дуже раді такій плідній співпраці, яка виникла в нас. Між міністерством та регіоном. У нас надзвичайно велика кількість  культурних спадщин, яка внесена і до державного і місцевого реєстру.  І ми дуже шануємо, те що маємо і намагаємося підтримувати і розвивати. З тими можливостями , які є в обласному бюджеті , завдяки децентралізації влад і завдяки тим акцентам, які поставлені  перед розвитком регіону ми сьогодні робимо все задля того, щоб якомога більше уваги приділити саме культурі.
 
Юлія Світлична відзначила, що схвалює рішення профільного міністерства щодо внесення будівлі Держпрому до Держреєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятки національного значення.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Будемо намагатися зробити все від нас залежне задля того, щоб внести всесвітню культурну спадщину ЮНЕСКО цю будівлю. Дійсно велика кількість тих питань, над якими ще потрібно працювати. Будемо працювати і над палацово-парковим комплексом "Шарівка" . Будемо долучати до цього всіх зацікавлених осіб. Україна доєдналася до року "Охорони культурної спадщини і в цьому 2018 році нарешті цьому напрятку буде приділена велика увага.
 
Заступник міністра культури, задоволена роботою регіону, підкреслила, що харківщина і далі може розраховувати на підтримку в Кабміні.
 
Тамара Мазур заступник міністра культури України
 
Дуже приємно, що Харківщина кожного року підтверджує свій статус культурної столиці Сходу. Тут з’являються нові проекти. Харківщина активно займається розвитком та популяризацією своєї нерухомої культурної спадщини знову ж таки в контексті згаданого Держпрому. Так само докладатимемо всіх зусиль для того, щоб з категорії номінації цей об'єкт перейшов в об'єкт всесвітньої спадщини і став гордістю не тільки нашої країни, а й гордістю всього світу. Дякуючи такому конкурсу "Малі міста  – великі враження" такі об'єкти як Шарівка презентовані всій Україні.