Губернатор Михайло Добкін розповів про її здобутки та досягнення Харківщини

04.04.2013 20:34   -
Автор:

Олександра Суфіянова кореспондент

-Губернатор Харківщини Михайло Добкін завітав до столиці. Він приїхав, аби розповісти про досягнення регіону. Розказав про здобутки в різних сферах життєдіяльності області: починаючи від розвиту сільського господарства та промисловості до соціальної та культурно-релігійної галузі.

18 березня  2010 року Президент України видав наказ, згідно з яким Михайло Добкін очолив Харківську область. Минуло три роки. Період був не простий, але цікавий та насичений подіями, каже губернатор.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Самое главное и мне очень притяно говорить, что наш регион сумел вернуть себе лидерские позиции и последние два года, одиннадцатый и двенадцатый года, находится среди регионов лидеров по рейтинговой оценке Кабинета Министров, которая состоит из 53 показателей, по которым нас оценивают и сравнивают с другими регионами.

Одним із перших показників лідерства губернатор Михайло Добкін відзначив людський потенціал регіону, завдяки якому на Харківщині існує міцна вузівська освіта, розвивається наука та техніка, працюють важливі для аерокосмічної, авіаційної та енергетичної галузі підприємства. Найголовнішою подією в житті області Михайло Добкін назвав Євро-2012, в результаті підготовки і проведення якого в регіоні з'явилася сучасна інфраструктура: аеропорт, нові готелі, що відповідають світовим вимогам. За словами губернатора, це означає, що область може задовольнити всіх тих інвесторів, які вирішать відкривати свої підприємства на території Харківщини. У нагоді їм стане і ще одни важливий здобуток регіону – відкриття Єдиного дозвільного центру. Нещодавно заклад був визнаний багатьма європейськими експертами як кращий в Україні.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Здесь наверно дело не только в комфорте и удобстве, легкости получить любую информацию, здесь еще важно сказать, что за прошлый год обратилось более 120 тысяч бизнесменов, которые получили в течение года 53 тысячи 780 документов разрешительного характера, еще 40 тысячам была оказана консультация, это значит, что на 53 тысячи 780 случаев стало меньше возможности для соверешния коррупционных деяний.

Розвинене та привабливе для інвестицій сільське господарство – теж серед досягнень регіону. Воно, каже губернатор, приносить чималі прибутки і у виробництві молока, і м'яса, і птиці. Найближчим часом в області планують реалізувати проект з будівництва суперсучасного свинокомплексу, сума інвестицій якого більше семиста мільйонів доларів. Він буде одним із найбільших в Україні. Окрему увагу Михайло Добкін приділив і проекту "Село майбутнього".

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Который включает в себя генетический центр, большой молочный комплекс, и производство овощей, как в тепличных условиях, так и на открытом грунте. Кроме этого планируется строительство овощехранилищ, которое позволит нам сдерживать цены в те периоды года, когда цены на овощи и фрукты максимально уходят вверх.

За словами губернатора, приватний інвестор уже готовий приступити до реалізації проекту. Тепер необхідно внести зміни до бюджету країни, а це залежить від Верховної Ради, яка на даний момент не працює і гальмує весь процес. І така бездіяльність парламенту відбивається не лише на аграрному комплексі, а й на всіх інших сферах життя країни, каже Михайло Добкін.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Без нормальной стабильной работы законодательного органа невозможно получить те законы, которые позволят упростить ведения бизнеса, которые позволят нам избавится от нерациональных пользователей земли СК драки , оскорбления, скандалы, поэтому стабильно законодательный орган – это гарантия нормальной работы и в регионах.

Потрібно працювати командою, каже Михайло Добкін. Це і є запорука досягнень результатів. На Харківщині в цьому вже переконалися.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-То, что Харьков сегодня вернул лидерские позиции, это не заслуга руководства области, города, областного совета, это заслуга всей территориальной громады, которая рботала на этот результат, каждая на своем месте, начиная от тех, кто ходит в детский сад и ясли, заканчивая теми, кто находиться на заслуженном отдыхе.Задача власти – создать условия, мы не выпускаем турбины, я не умею класть кирпич, но создание условий для людей, которые умеют это делать, умение объединить всех вокруг достижения главной задачи, вот наверно главный критерий, который позволяет добиваться успеха или терпеть неудачу.

Не забув Михайло Добкін розповісти у столиці і про досягнення у сфері дозвілля. Розказав і про унікальний парк Горького, який збудували минулоріч, і про зоопарк, і про дельфінарій і навіть про плани будівництва критого аквапарку в центрі Харкова.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Харьковчане уже успели увидеть преимущества таких современных развлекательных комплексов, поэтому приезжайте в Харьков и будьте довольны.

Олександра Суфіянова