Губернатор Юлия Светличная поздравила работников ГУ “Шебелинкагаздобыча” с Днем газовика, а также курсантов танковых войск и их преподавателей с профессиональным праздником

10.09.2018 13:12   -
Автор:
Під час робочої поїздки до Балаклійського району губернатор Юлія Світлична відвідала селище Донець, в якому живуть робітники газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування», щоб привітати їх з професійним святом. Керівник області зазначила, що саме на плечах працівників "Шебелінки "лежить енергобезпека та незалежність української держави, адже та рекордна кількість видобування газу, що зараз спостерігається на підприємстві, дає поштовх для стрімкого розвитку промисловості. 
 
Юрій Фесенко директор ГУ "Шебелинкагазвидобування" АТ "Укргазвидобування" 
 
330 миллиардов запасов сегодня находится у нас на балансе. Да, все они труднодобываемы, но тем не менее сегодня очень интенсивно идет модернизация. Сегодня обновляется парк специальной техники, специальных машин, и результатом того являются те объемы, которые мы сегодня добываем. По сравнению с предыдущим годом мы сегодня выходим на 300 миллионов плюс. Вот результат. и продолжаем работать сегодня по изысканиям, по изучениям новых площадей, дабы превращать их в месторождения. И все это ложится в копилку независимости нашей страны.
 
Під час свята Юлія Світлична висловила подяку керівництву та робітникам «Шебелинка» за допомогу, яка  була надана під час відновлювальних робіт у Балаклії. Та вручила відзнаки Харківської облдержадміністрації кращим робітникам підприємства. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
В Харьковской области добывается 42% общеукраинского газа. Занято больше 16 тысяч работников, а также доля газодобычи в общем объеме производства около 30% – для Харьковской области и для Украины в целом это очень важный вопрос. Профессиональный праздник – это не просто возможность поздравить людей, а возможность пообщаться и сверить часы. Будем поддерживать сферу и отрасль через каждого сотрудника, который работает в этой сфере экономики.
 
Крім того, Юлія Світлична разом із Міністром оборони України Степаном Полтораком побували на урочистостях, з нагоди Дня танкістів. Губернатор привітала курсантів та викладачів Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», відзначивши результати їх наполегливої праці для підготовки кадрів. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
В Харківській області 5 вищих навчальних закладів готували спеціалістів для військових та правоохоронних органів. А з 2017 року за наполегливої підтримки міністра оборони, а також особистої підтримки Президента України в Харкові є інститут танкових військ. Ми, звичайно, вважаємо це питання справедливим, адже в Харківській області є вся необхідна база – і вищі навчальні заклади і наукові інститути, і промислові підприємства оборонного комплексу, які надають свої потужності, можливості, а також  озброєння для підготовки кваліфікованих кадрів.
 
Через чотири місяці  якість надання  професійної освіти українським військовим помітно піде угору, повідомив міністр оборони Степан Полторак, адже наразі держава готується до масштабної реформи.
 
Степан Полторак міністр оборони України 
 
Прийшов час до реформи системи військової освіти. Прийшов час, коли треба кардинально змінити системи підготовки. Тому буквально з нового року ми переходимо до активної фази реформ військової освіти. Зараз іде процес підготовки законодавчих змін. Процес підготовки нормативних документів. І я хотів би сьогодні відзначити, що почнемо ми цю реформу саме з двох навчальних закладів -  це з Львівської академії сухопутних військ і з Харківського інституту танкових військ.
 
Курсантам та викладачам інституту Міністр оборони передав вітання з професійним святом від Президента України. Також понад 50 військовослужбовців були відзначені державними нагородами. Майже 200 – нагородами міністра оборони та начальника Генерального штабу.