Группы реагирования на случаи домашнего насилия запустят по всей Украине

07.10.2019 12:06   -
Автор:
Стоп сімейному насильству. По всій Україні планується запустити групи реагування на випадки домашнього сімейного насильства. «Поліна» – скорочено від «поліція проти насильства», так умовно  називались пілотні проекти, які було запущено ще у 2017 році – результат таких груп вразив. Тому було вирішено взятися за їх продовження, зазначає голова Національної поліції Ігор Клименко.
 
Ігор Клименко голова Національної поліції 
 
Сімейне насильство. Те, про що не прийнято говорити. Але ми розуміємо, як часто жінки й діти страждають у сім'ях від насильства. Думаю, зовсім скоро дамо старт "Поліні" по всій Україні. Це будуть перші 45 екіпажів, які отримають автомобілі, сучасне технічне оснащення і будуть досить ефективні
 
Харків – одне з перших міст України, де почали надавати допомогу жертвам насильництва – вже сформовано комплексну інфраструктуру, зазначають у Департаменті праці та соціальної політики. У місті є Координаційна рада з протидії насильству в сім ї, денний центр соціально-психологічної реабілітації «Розірви коло", також вже протягом чотирьох років працюють мобільні бригади, які надають екстрену допомогу жінкам, які постраждали від насильства.
 
Ольга Чичина депутат Харківської міської ради
 
Центр допомоги жінкам, постраждалим від насильства, – комунальний заклад, який фінансується з міського бюджету. Денний центр «Розірви коло» – пілотний проєкт ООН. 
 
Вже на наступній сесії міської ради – 16 жовтня, планують прийняти денний центр у комунальну властність. Тоді місто отримає два відділення з допомоги жертвам сімейного насильства – денне і нічне. Також буде створено та запущено загальнонаціональну базу даних про рівень насильства в сім'ї.