Государственный бюджет на 2020 год, земельная реформа и приватизация – поручения президента новому парламенту

03.09.2019 13:51   -
Автор:
Законопроект «Про Державний бюджет України на 2020 рік» повинен бути внесений на розгляд парламенту до 15 вересня. Відповідне доручення віддав голові уряду та міністру фінансів президент України Володимир Зеленський. Головний кошторис, впевнений глава держави, повинен скасувати корупційні схеми перерозподілу бюджету України; забезпечити фінансування будівництва та ремонту 20 найпроблемніших доріг та передбачати дотації на підтримку дрібних фермерів. Президент також заявив, що уряд має провести земельну реформу та розробити відповідний законопроект до 1 жовтня.
 
Володимир Зеленський президент України
 
Пояснити суспільству, що ніхто ні в кого не забиратиме землю. Це – дуже важливо. Модель земельної реформи спрямована на розвиток українського фермерства та захист, в першу чергу, інтересів дрібного власника. Прийняти ринок земель сільськогосподарського призначення та скасувати мораторій на продаж землі. Термін до 1 грудня 2019 року. 
 
Крім цього, за словами президента, в Україні стартує масштабна приватизація. Для цього до 1 жовтня 2019 року парламент повинен ухвалити законопроект про скасування переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. 
 
Володимир Зеленський президент України
 
Уряду сформувати перелік стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації, конкретний список. Відповідальні – Гончарук. Мілованов. Передати не менше 500 підприємств до Фонду державного майна України для малої приватизації через аукціонну систему «ProZorro.Продажі», термін до до 1 грудня 2019 року.
 
Глава держави також доручив парламенту до 1 жовтня 2019 року внести зміни до законодавства щодо систиматизації та об'єднання функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг задля проведення реформи фінансового сектору.