Государственные гарантии для выпускников вузов

25.04.2012 21:54   -
Автор:

 Як побудувати взаємовідносини між молодими фахівцями та роботодавцями, щоб кожен з них був зацікавлений у співпраці. Студенти цікавилися чи існують у державі механізми вирішенні питання працевлаштування молодих фахівців після отримання диплому.

Микола Зіганшин,  студент ХНАДУ :

-Как вы считаете какие действия должно принимать государство, чтобы помочь тем кто завтра встанет из-за парты и пойдет на улицу. И как нам студенческому самоуправлению помочь реализовать те проекты, которые декларируются правительством

Ірина Бережна впевнена – молодіжну політику держави необхідно формувати у тісній співпраці зі студентством, тож провела вже понад сорок подібних зустрічей зі студентськими радами українських вишів. Вона є автором законопроекту «про працевлаштування випускників вищих навчальних закладів», який ще до його розгляду у парламенті вже отримав високу оцінку керівників українських вишив та уряду.

Ірина Бережна, народний депутат України:

-Очень приятно, что действительно сейчас государство начало уделять такое огромное внимание молодежной политике, более того, если мы говорим о законопроекте автором, которого являюсь я – о первом рабочем месте, мне приятно, что подняв эту проблему, весь этот пласт, мы таким образом обратили внимание и кабмина на существующую проблему

На думку депутата, вирішити проблему першого робочого місця можна. Для цього роботодавців, що будуть приймати на роботу випусників, треба на рік звільнити від виплати соціальних внесків за працюючого  молодого фахівця, а ці кошти спрямувати на оплату його ж праці.  Законопроект запропонований на розгляд парламенту, розповіла Ірина Бережна, стане одним з цілого комплексу законів, що формуватимуть нову молодіжну політику держави.

Андрій Соловйов, Олег Синицький, Харьковские Известия.