Гостей Євро-2012 харків’яни поселять у своїх квартирах

20.03.2012 19:35   -
Автор:

Харків`янка Вікторія Склярова гостей Євро готова поселити в своїй квартирі безкоштовно. Тут є все: і диван-ліжко, і комп`ютер з інтернетом, і навіть шафа із українськими книжками. Та хоче господиня створити для них атмосферу проживання в українському дусі. Найбільше до вподоби, каже вона, заморським вболівальникам буде на кухні.  Тут вони не тільки куштуватимуть смачні страви із старовинних українських мисок та глечиків, а зможуть навчитися варити кашу з кукурудзи.

Вікторія Склярова гід, мешканка будинку №115/2 по вулиці Ньютона
Ось вона готується з такої кукурудзяної крупи і ми її відварюємо і додаємо туди ось такі справжні з домашнього молока вершкиі виходить ось така смачнюща каша

Та в українському стилі буде не тільки кухня, а ванна кімната.

Вікторія Склярова гід, мешканка будинку №115/2 по вулиці Ньютона
Звичайно, що тут тепер ремонт, але вона теж буде в такому етнічному стилі вигладати, бо цей такий стиль, він нам притаманний і він настільки заспокоює, він дає тепло, затишок.

Та господиня подбала не тільки про проживання іноземців, а й про їхнє дозвілля. Жінка каже – возитиме їх по всіх туристичних куточках Харківщини. Все для того, аби у гостей сформувалося позитивне враження про Першу Столицю.
Загалом на час Євро до Харкова приїде значно менше вболівальників, ніж очікувалося. Винуваті в усьому зависокі ціни в готелях. Саме вони налякали більшу частину іноземців. Тому офіційний туроператор УЄФА відмовився бронювати номери чи не в половині харківських готелей та гуртожитків.

Олександр Нечипоренко директор Департаменту з підготовки до Євро-2012
На самом деле, то что сейчас произошло по отказу от бронировки, дает нам то, что мы продолжаем работать… обзваниваем сейчас гостиницы, для того, чтобы собрать их и спокойно оговорить о ценовой политике и о том, как их заполнить во  время Евро. По тем гостиницам, которые уже забронированы, цены уже согласованы и они не такие большие.

І таких готелей, де туроператор УЄФА підтвердили бронювання, усього двадцять. І вартість в них на номери не перевищує шістдесят Євро за добу. Щодо арендованого житла, яке пропонують агентства нерухомості, тут трохи інша ситуація. Якщо зараз за однокімнатну квартиру треба викласти близько двохсот гривень за добу, то під час Євро ціна ця зросте чи не у кілька разів, прогнозують експерти.

Олександра СуфІянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия