Госказначейство задерживает выплаты бюджетникам

18.03.2014 18:14   -
Автор:

Вже кілька місяців більшість комунальних підприємств міста не отримують гроші з держказначейства. А це в основному – заробітна плата працівників. Аби якось вирішити соціальне питання та забеспечити харків"ян зарплатнею, керівники комунальних підприємств звернулися за фінансовою допомогою до міськради. Найбільш критична ситуація у працівників "Харківміськліфту".

Олександр Лемента заступник директора Департаменту житлового господарства

С целью стабилизации работы КП "Харьковгорлифт" просим дополнительно 6,5 млн. Это связано с тем, чтобы мы выплатили зарплату вовремя. Потому что тариф был принят 1 марта 2012 года, тогда минимальная зарплата составляла 991 грн, сейчас – 1218 грн. Весь тариф нанизан на минимальную зарплату. Поэтому просим дополнительно 6,5 млн на зарплату по этому КП.

Так само досі чекають коштів з держказначейства і працівники Харківському притулку для тварин. Тож керівництво підприєства звернулися до міської влади з проханням дозволити перенаправити частину коштів з інших статей витрат закладу на зарплатню.
Не проста ситуація і з виплатами матерям-героїня. Яке б рішення не прийняли на державному рівні, кажуть у Харкові, міські пільги і виплати залищаться без змін.

Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики

Это у нас гарантированные 2 выплаты из городского бюджета тем матерям-героиням, которые, имея статус, не имеют государственных соцгарантий на проезд в транспорте. Поэтому дополнительно из городского бюджета выделяется на семью 1 тысяча гривен на проезд в городском транспорте.

Друга гарантована виплата матерям-героїням надається до міжнародного Дня матері. Її розмір – також одна тисяча гривень.

У міській програмі на соціального захисту населення закладено на цей рік майже вісімнадцять мільйонів гривень. Окрім пільг матерям-героїням, у ній прописані і гарантовані виплати героям Радянського союзу, інвалідам, а також тим городянам, які звертаються за особистою фіндопомогою до керівників міськради.