Горсовет выделит дополнительные средства на зарплату коммунальщикам и учителям

15.10.2019 14:20   -
Автор:
У міськраді відбулася загальна комісія, напередодні сесії. Усі питання, що буде винесені на розгляд депутатів, прошли відповідне обговорення та підтримані у комисіях. Однією з центральних тем 30 сесії міськради є зміни до бюджету на 2019 рік. Як повідомили у профільному департаменті, дохідна частина перевиконана. Саме тому додаткові кошти планують спрямувати до комунальних підприємств. 
 
Тетяна Таукешева директор Департаменту бюджету та фінансів Харківської міської ради
 
Предлагается перевыполнение доходной части бюджета предлагается направить для обеспечения своевременного и качественного начала отопительного сезона в городе Харькове и направить на финансовую поддержку коммунальным предприятиям 108,4 миллиона гривен. В том числе КП "Тепловые сети" – 90 миллионов гривен для обеспечения выплаты заработной платы.
 
Додаткове фінансування планують виділити на ремонт житлового фонду – 10,2 мільони гривень, а на ремонт доріг 45,2 мільйони. Крім цього, за пропозицією Департаменту інфраструктури, у центрі міста мають намір збільшити кількість місць для паркування автомобілів на 4000 квадратних метрів. 
 
Тетяна Таукешева директор Департаменту бюджету та фінансів Харківської міської ради
 
Таким образом у нас буду в городе Харькове 102 площадки под парковку площадью 106,1 тысячи квадратных метров. Вы знаете для справки, что за каждый метр парковки выплачивается 15 тысячных процента минимальной заработной платы за один квадратный метр. В бюджете города это 63 копейки с января этого года. В бюджете этого года запланировано от парковки получить 10,6 миллионов гривен.
 
Крім цього, 15 мільйонів гривень, якщо депутати підтримають пропозицію профільного департаменту, планують спрямувати на підвищення зарплат працівникам освіти. Додаткові кошти виділять і на придбання житла дітям сиротам та внутрішньо-переміщеним особам, за рахунок збільшення субвенції з держбюджету. Всі ці питання розглянуть на пленарному засіданні сесії міської ради 16 жовтня.