Города и сёла Харьковской области должны затянуть пояса. Такую рекомендацию дали руководители облгосадминистрации (+видео)

25.07.2014 17:14   -
Автор:

Затягти паски та не витрачати бюджет без дозволу. З цієї заяви почали селекторну нараду керівники Харківської облдержадміністрації.

Іван Варченко в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації

Я думаю, що треба подумати. Особливо у тих районах, де дозволяють собі зараз користуватися можливостями місцевого самоврядування не враховуючи на те, що державі складно.

Керівники селищних та місцевих рад Харківщини звітують, ці гроші вони витрачають не на власні потреби, а на потреби громади. Бо інших джерел фінансування на те, щоб розвивати власний населений пункт, вони просто не мають. Це підтверджує директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Овсянніков.

Сергій Овсянніков директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації

Действительно, у них очень много проблем. Нужно и дороги делать, и крыши, и детские садики, и школы готовить. Проблем много, а денег нет. Поэтому каждый пытается маневрировать своим ресурсом.

За такою схемою проводять ремонти та реконструкції на Харківщині вже не перший рік. Бо саме влітку можливо здійснювати основні роботи. І наприцінці року керівники міст та селищ, аргументуючи свої витрати, могли повертали до казни району гроші. Так було і минулоріч. Та цього року, попередили керівники області, такого годі і очікувати.

Сергій Овсянніков директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації

Ситуація на вулиці – ви бачите яка, вона не та, що була у минулі роки, коли ми з вами працювали. З однією сторони ми працювали над наповненням своєї доходної частини, над оптимізацією своєї мережі. З іншої сторони ми працювали із Міністерством фінансів України, держадміністрація працювали із Кабміном і Мінфіном. Ми додатково отримували кошти від Міністерства фінансів України. Цього у наступному році, цього року не буде.