Город уже выкупил 90% недвижимости в районе будущего строительства метро

14.11.2019 14:30   -
Автор:
Сто тридцять один власник зі ста сорока чотирьох вже продали місту свою нерухомість, що розташована в районі майбутнього будівництва станцій метро "Державінська" та "Одеська". На це з міського бюджету витратили сто сорок п'ять мільйонів гривень. Люди, розповів директор Департамент реєстрації та цифрового розвитку Олег Дробот, отримали за свою нерухомість приблизно подвійну ставку від ринкової вартості об’єктів. Саме через це місто і має великий відсоток добровільно укладених угод. У європейських банках, що фінансують будівництво метро, перевірили, що права людей не порушені. 
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації та цифрового розвитку 
 
Усі власники отримали можливість проживати або користуватися цими об'єктами стільки часу скільки їм потрібно. Відповідні норми ми заносили у відповідні угоди, відповідні правочини, які укладались у нотаріуса. Ми знаходимося у постійній комунікації з усіма власниками. Ми розуміємо всі проблеми, всі питання ми постійно вирішуємо, зокрема побутові, пов'язані з таким викупом, та ведемо аналітику стосовно придбання власниками, в яких вже місто викупило ці об'єкти нового житла. 
 
Наразі, зазначив Олег Дробот, більше ста власників вже придбали собі нове житло. Проте є і судові справи. Це переважно власники комерційної нерухомості, які хочуть отримати більше грошей. Експертизи щодо вартості їхніх об'єктів проводять ще й в інституті імені Бокаріуса.  
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації та цифрового розвитку
 
До суду попередньо потрапили 25 власників, 25 відповідних справ, але вже на судовій стадії ми знайшли домовленість з цими власниками, та 12-тьма із них ми уклали відповідні угоди та вийшли з судового процесу. Також я хочу сказати, що було отримане перше судове рішення, яке повністю підтвердило позицію Харківської міської ради за яким була виплачена відповідна викупна ціна одному з наших власників. 
 
Будівництво нових станцій метро, уточнюють у Департаменті, можна буде розпочати не раніше, ніж викуплять всі об’єкти.