Город пообещал поддержку жителям общежития по ул.Селянской, 25 в вопросе его передачи в коммунальную собственность

13.12.2019 16:09   -
Автор:
Мешканці гуртожитку по вулиці Селянській, 25 зазначають, що стали безправними. І так вже не один рік. Справа в тому, що будівлю при ПТУ №30, що колись належала заводу ім.Шевченка, у 90-их роках було передано Міністерству освіти України. Колись там жили працівники та студенти училища, але з часом ситуація змінилася і зараз мешкають люди, які не мають вже відношення ні до заводу, ні до ПТУ і фактично є просто наймачами житлової площі. А так як гуртожиток не перебуває у комунальній власності міста, вони не можуть самостійно вирішувати свої нагальні питання на місцевому рівні. 
 
Олександр Константінов мешканець гуртожитку по вул.Селянській, 25
 
По факту, являясь харьковчанами, мы как бы относимся к Минобразования, к Киеву. Мы не имеем никаких прав, мы не имеем права на приватизацию жилья, в котором проживаем, мы являемся не собственниками, а арендаторами. Ни самостоятельно прописаться, ни зарегистрировать приборы учёта электроэнергии или воды не можем, только по согласию с балансодержателем. Достаточно сложно балансировать в таких условиях. 
 
Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і представники влади і комунальних підприємств міста зустрілися з мешканцями гуртожитку з тим, аби допомогти їм вирішити всі питання. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Давайте рассмотрим вопросы, чем мы можем быть полезны вам для того, чтобы мы исправили какие-то ситуации, глобальные ситуации, я имею ввиду и что мы будем делать навстречу друг другу. Давайте, чтобы те вопросы, которые мы можем, мы их решили.
 
Проблем жителі піднімали чимало, але основним було їх бажання, щоби гуртожиток Харків взяв у комунальну власність. І перший віце-мер пообіцяв, що місто всіляко спрятиме їм у цьому. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Я вам совершенно официально под все видеокамеры говорю, что мы абсолютно не возражаем, первое, принять в коммунальную собственность и поможем вам в этом, юридически тоже на вашей стороне, сопровождать всевозможные документы, суды и т.д. участвовать, если нас привлекут третьей стороной. И третье, я вам тоже обещаю, что мы абсолютно не возражаем и примем все документы необходимые для вас, чтобы вы в последствие это приватизировали. И позиция Геннадия Адольфовича такая же точно, я вам передаю.
 
На зібранні склали так би мовити "дорожню карту" першочергових дій. Так зазначили, що міська влада звертатиметься з запитами до Міносвіти, щоб гуртожиток передали місту, допоможе оформити технічні паспорти на будівлю та кімнати, а також сприятиме в вирішенні питання покращення умов проживання тутешніх мешканців. 
 
– Вы нас услышали. Мы для этого шли такими шажочками, чтобы мы с вами встретились. Большая просьба, чтобы вы нам помогли – Будем помогать, всё, спасибо.