Голосування за проекти громадського бюджету у Харкові розпочато!

03.11.2020 13:02   -
Автор:
Загальний обсяг Громадського бюджету-2021 заплановано в сумі 50 млн грн. Мінімальний обсяг фінансування проекту становить 50 тис. грн, а максимальний – 1,5 млн грн. Цього року харків'яни і громадські організації можуть отримати кошти з громадського бюджету на реалізацію проектів таких напрямків, як транспортна інфраструктура, енергоефективність, туризм, соціальна та гендерна політика, молодіжна, дитяча та спортивна інфраструктури, популяризація здорового способу життя та цифровізація, йдеться на сайті Харківської міськради.
 
Харківська міська рада
 
Кожен харків'янин (повнолітній і при наявності прописки) може віддати свій голос за п'ять проектів.  Проголосувати можна на сайті «Портал харків'янина» в розділі «Ініціативи», у центрах надання адміністративних послуг міста, в Будинку нерухомості, а також (для клієнтів «ПриватБанку») через чат-бот у «Viber» та «Telegram» і всі термінали банку. 
 
Таким чином, мешканці міста самостійно вибирають, на що витрачати частину міського бюджету Харкова. Проектів-переможці будуть визначені до 10 грудня. За два роки існування бюджету участі харків’яни подали 566 проектів, з яких 119 стали переможцями. 57 проектів місто вже реалізувало на загальну суму понад 22 млн грн. Одним з прикладів успішного втілення свого креативного задуму став Молодіжний центр в Індустріальному районі, що відкрився цьогоріч. 
 
Я думаю, что это мощный импульс  развития молодежного движения, импульс развития креативных инициатив, и я думаю, что благодаря именно таким центрам город Харьков будет развиваться и город Харьков будет успешен.
 
Згідно з концепцією розвитку міста такі центри планують відкрити у всіх районах Харкова. На разі у місті за кошти Громадського бюджету реалізуються ще 39 проектів, зазначають у Харківській міськраді.